ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді розповіли, коли погодять нові межі Львова

|

Питання щодо зміни меж Львова нарешті зрушилися із «мертвої точки». Про це сьогодні під час круглого столу на тему «Розширення меж міста Львова – війна за території» заявив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, передає кореспондент Львівського порталу.

lviv

«Вперше за останні роки ситуація зі змінами меж міста Львова зрушилася з «мертвої точки». Є позиція керівника обласної ради, є позиція моя, як профільного заступника, є позиція більшості депутатів обласної ради про те, що треба приймати межі міста Львова», – зазначив він.

За словами Володимира Гірняка, наразі у цьому напряму нема проблем із Пустомитівським районом. «Там, фактично, всі громади погодили межі Львова», – пояснив він.

І додав: «Є певні проблеми із Жовківським районом і серйозний конфлікт із селом Рясне-Руське, як на мене, без взаємних поступок, як зі сторони цієї громади, так і зі сторони Львова, ми нічого не зможемо зробити».

Відтак Володимир Гірняк зауважив, що погодження меж Львова є ключовою проблемою і її треба якнайшвидше вирішити: «Ми б хотіли, щоб це питання наприкінці січня на пленарному засіданні Львівської обласної ради було вже готовим».

Як Львівський портал повідомляв раніше, з вісімнадцяти населених пунктів, які межують зі Львовом, погодження щодо зміни меж обласного центру не дали чотири з них – Рясне-Руське, Грибовичі, Винники та Малехів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *