ОСТАННІ НОВИНИ

У ідеалі агломерація мала б обирати мера Львова, - Квурт

|

Міський голова Винник Володимир Квурт переконаний, що в ідеалі міська агломерація мала б обирати мера Львова. Про це він заявив сьогодні під час круглого столу на тему «Розширення меж Львова – війна за території», передає кореспондент Львівського порталу.

kvurt

«В ідеалі, на мій погляд, агломерація мала б обирати мера Львова. Можливо, це дещо дисонує з вашим уявленням, але це б дало серйозний прецедент. Ось Винники працюють по такому принципу…», – зазначив він.

Володимир Квурт наголосив, що об’єднання територіальних громад і створення агломерації – різні речі.

«І об’єднана територіальна громада має право на існування і на певних територіях вона може працювати ефективно, і агломерацію ми не повинні відкидати, якщо думаємо про розвиток. Кому що більше підходить», – пояснив він.

Мер Винник наголосив, що виступає за створення Львівської агломерації: «Я підтримую агломерацію і, вважаю, що сьогодні вона нам дозволить зберегти свій юридичний статус, зайнятися розвитком та вибудувати партнерські стосунки із Львовом».

Водночас він зауважив, що кожна громада повинна задуматися, що їй може дати агломерація.

«Розмови про децентралізацію залишаться іграми до тих пір, поки в першу чергу не буде прийнятий закон щодо сплати податків фізичними особами за місцем реєстрації. Підприємства мають сплачувати податки за місцем фактичного розташування, а не юридичної реєстрації. Так, «Фуджікура» сплачує податки у Львові, як і багато підприємств, які є у Львові, зареєстровані в Києві…Хіба це справедливо?!», – обурився Володимир Квурт.

Фото: Leopolis.News

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *