ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині через нетверезих водіїв сталося 77 ДТП

|

За десять місяців цього року на Львівщині з вини нетверезих водіїв сталося 77 ДТП із постраждалими. Як наслідок, загинули 8 людей, ще 118 – отримали травми різного ступеню важкості. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

alkogol

Нагадуємо: за керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, а також під впливом ліків, що знижують увагу та швидкість реакції передбачено штраф у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування на один рік.

Ще суворіше покарання очікуватиме водія, який повторно протягом року керуватиме авто у стані сп’яніння. Порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі 20 400 гривень. Горе-водія також позбавлять права керування на три роки.

Якщо ж, попри заборону, водій втретє сяде за кермо у стані сп’яніння, – його очікуватиме покарання у вигляді штрафу на суму 40 800 гривень із позбавленням права керування на десять років.

Також передбачено відповідальність за вживання алкоголю, наркотиків чи ліків, виготовлених на їх основі, водієм після дорожньо-транспортної пригоди за його участі. За таке порушення передбачено 20 400 гривень штрафу або адміністративний арешт на п’ятнадцять діб, із позбавленням права керування на три роки.

Правоохоронці наголошують: безпека на дорозі залежить від кожного з нас! Тож, шановні водії, будьте відповідальними, дисциплінованими та за жодних обставин не сідайте за кермо у нетверезому стані!

Фото: ukr.media

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *