ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській облраді обурились, що один з відділів департаменту освіти ЛОДА очолює екс-регіонал

|

Депутат Львівської облради Андрій Чад заявив про недопустимість призначення колишнього «регіонала» очільником одного з відділів департаменту освіти і науки Львівської ОДА. Про це він заявив під час сесійного засідання облради, передає кореспондент  Львівського порталу.

355

Як він пояснив, до нього звернулися представники ГО «Люстрація» щодо недопущення перебування колишнього члена «Партії Регіонів» у Жидачівському районі на посаді  начальника відділу професійної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів та науки Львівської ОДА.

«Відомо, що 20-21 жовтня 2016 року відбувся конкурс на зайняття вакантної посади заступника начальника управління дошкільної, загальної, середньої, професійної освіти, соціального захисту, позашкільної та виховної роботи, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки – начальника відділу професійної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів і науки Львівської ОДА, переможцем якого став Кизима Олег Зіновійович.

Зі слів активістів, Кизима Олег Зіновійович має безпосередній стосунок до Партії регіонів. Зокрема, під час позачергових виборів народних депутатів України 30 вересня 2007 року він був членом окружної виборчої комісії     територіального виборчого округу № 124 (міста: Стрий, Моршин, Новий Розділ, райони: Стрийський, Миколаївський) від Партії регіонів.*

У 2010 році він був кандидатом від Партії регіонів до Львівської обласної ради по мажоритарному округу № 28, Жидачівський район. З 2010 по 2014 роки – працює на посаді заступника голови Жидачівської РДА. За неофіційною інформацією, у 2012 році на виборах до Верховної Ради України очолював виборчий штаб Партії регіонів у Жидачівському районі», – повідомив депутат.

«На переконання громадських активістів перебування колишнього регіонала у виконавчій владі є аморальним та неприпустимим. До того ж під загрозою постає навчання та виховання учнівської та студентської молоді у професійних та вищих навчальних закладах. Зважаючи на вище викладене, прошу виконати вимоги Революції Гідності та Майдану в частині проведення люстрації та недопустити перебування Кизими Олега Зиновійовича на посаді начальника відділу професійної освіти, координації діяльності вищих навчальних закладів та науки Львівської ОДА. Провести службове розслідування щодо недбалого ставлення членів конкурсної комісії на заняття вакантних посад у структурних підрозділах ЛОДА до своїх обов’язків та сформувати новий склад комісії», – заначив Андрій Чад.

За словами Андрія Чада, якщо ми хочемо змін, треба зробити так, «щоби регіонали і старі комуняки тут більше не бігали».

Фото: ВолиньPost

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *