ОСТАННІ НОВИНИ

Курсанти поганялися на справжніх танках та БМП

|

Курсанти 184-го Навчального центру відпрацювали практичну їзду на БМП та танках. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Медіа-групи Національної академії СВ.

232

У 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ триває активна підготовка фахівців механізованих і танкових військ. Впродовж цього року це вже 18 цикл курсантів осіб рядового та сержантського складу, які у майбутньому поповнять лави бойових частин. Зараз більшість свого часу вони проводять на танкодромі, де вивчають будову БМП та танків. Також тут вчаться обслуговувати та ремонтувати техніку в польових умовах.

233

Проте найцікавішим для курсантів є водіння. Відтак на танкодромі є спеціальні маршрути довжиною 5–6 кілометрів з ділянками різної складності. Перед тим, як сісти за важелі танка або ж штурвал БМП курсанти вивчають, що робити у випадку виникнення поломки машини.

234

Як зазначив заступник начальника Центру з навчальної роботи підполковник Олександр Молоков, на теперішній час особлива увага у підготовці механіків-водіїв приділяється саме практичній складовій. Тобто, солдат, який має стати механіком-водієм і лише нещодавно прийшов в армію, до випуску з Навчального центру повинен проїхати на бойовій техніці не менше 90 км. Ці стандарти обов’язково дотримуються, і кожен курсант при завершенні навчання складає екзамени, де перевіряється, як він засвоїв техніку та навчився нею керувати.

Найближчим часом розпочнеться підготовка курсантів наступного циклу, які лише цього тижня підписали контракт зі Збройними Силами України. На даний момент вони проходять курс початкової підготовки, який триватиме два тижні.

Фото: Національна академії СВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *