ОСТАННІ НОВИНИ

Чотирьох нардепів намагатимуться притягнути до відповідальності за неправдиві е-декларації

|

За результатами опрацювання відомостей Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр), встановлено факти неподання та несвоєчасного подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані народних депутатів України та інших суб’єктів декларування. Про це Львівському порталу повідомили в управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

декларація

Так, 4 народні депутати України, які після 1 вересня 2016 року придбали транспортні засоби або отримали дохід від відчуження нерухомого або рухомого майна, у десятиденний строк не повідомили про це Національне агентство з питань запобігання корупції шляхом подання електронного повідомлення до Реєстру.

Подання таких повідомлень передбачено ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції» у разі отримання суб’єктом декларування доходу або придбання майна на суму, яка перевищує 50 мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня відповідного року (у 2016 році – 68 900 грн).

Так, один з народних обранців не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про придбання мотоциклу Harley-Davidson, 2012 року випуску за 141 тис грн, а другий– автомобіля Toyota Land Cruiser, 2012 року випуску за 0,5 млн грн.

Інший народний депутат України не подав електронне повідомлення про отримання доходу в розмірі 100 тис грн від відчуження автомобіля Lexus LX 570, 2010 р.в.

Невиконання цих вимог є правопорушенням, пов’язаним з корупцією, і має наслідком адміністративну відповідальність, передбачену ч. 2 ст. 1726 КУпАП.

Зважаючи на те, що відповідно до ст. 255 КУпАП протоколи про зазначений вид правопорушень уповноважені складати посадові особи Національного агентства з питань запобігання корупції, Генеральною прокуратурою України матеріали стосовно суб’єктів декларування, які порушили вимоги фінансового контролю, направлено до агентства з метою вжиття заходів для притягнення їх до відповідальності.

Співпраця з Національним агентством з питань запобігання корупції у цьому напрямку продовжується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *