ОСТАННІ НОВИНИ

Через контрабанду цигарок на Львівщині прикордонники вилучили мікроавтобус та вантажівку

|

Впродовж минулої доби прикордонники Мостиського загону затримали одного порушника кордону, який пішки прямував до Польщі, а також у двох випадках попередили переміщення за кордон контрабанди цигарок. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мостиського прикордонного загону.

unnamed

На ділянці відділу «Шегині», що на українсько-польському кордоні, прикордонники затримали українця, який пішки намагався дістатися сусідньої країни в обхід пункту пропуску. 28-річний житель міста Суми замість Польщі попав до рук прикордонного наряду саме під час подолання прикордонних інженерних споруд. Рішенням суду, за спробу незаконного порушення державного кордону України, чоловіку призначено покарання у вигляді штрафу на суму 1700 гривень.

unnamed-3

У пункті пропуску «Шегині» прикордонники цього ж відділу разом з працівниками митниці вчора завершили перевірку вантажівки, огляд якої було розпочато ще в неділю ввечері через підозру прихованого переміщення цигарок за кордон. Цигарки намагався перевезти у напівосях причепу та пневматичних подушках вантажівки 38-річний громадянин України, мешканець Львова. Аби вийняти вкладення оглядовикам довелося витратити чимало часу та вдатися до розбору рами причепу та зняття напівосей за допомогою спеціального обладнання. Всього всередині них було сховано 710 пачок цигарок з українськими акцизними марками та без них. Водій вантажівки свою причетність до переміщення цигарок через кордон не заперечував. За спробу прихованого перевезення через державний кордон контрабанди стосовно нього було складено відповідні адміністративні документи, а цигарки, вантажівку  та причеп до неї вилучено.

unnamed-2

Також на сусідньому пункті пропуску «Краковець» з мікроавтобусу марки «Фіат» польської реєстрації під керуванням 35-річного громадянина Польщі прикордонники разом з працівниками митниці вилучили 1080 пачок цигарок. Контрабанду було знайдено у порожнинах під підлогою задньої частини кузова  та у стінках салону автомобіля. Доступ до цигарок став можливим тільки після демонтажу спеціально виготовленої металевої панелі у підлозі та зняття декоративної обшивки салону. Тютюнові вироби та транспортний засіб марки «Фіат» 1997 року випуску також було вилучено.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *