ОСТАННІ НОВИНИ

Жителів Львівщини закликають обережно поводиться із газом та опалювальними приладами

|

Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА закликає мешканців області обережно користуватися нагрівальними та газовими приладами в осінньо-зимовий період, передає кореспондент Львівського порталу.

чадний газ

За словами в.о. директора департаменту Олександра Харчука, більшість нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням людей чадним газом, відбувається через порушення абонентами умов безпечної експлуатації газових приладів та пічного опалення, несанкціоноване втручання власників газового обладнання в роботу системи газопостачання та конструкцію газових приладів, несправну систему димовідведення та вентиляції.

«Кожна людина повинна відповідально ставитися до безпечного поводження з газом у побуті, адже постраждати може не тільки вона сама, а й близькі та рідні, сусіди. У разі появи перших ознак отруєння чадним газом або токсичними компонентами вихлопних газів чи продуктів горіння (головний біль, запаморочення, загальна слабкість, нудота, блювота), необхідно не займатись самолікуванням, а негайно викликати лікаря за телефоном «103» або сповістити сусідів про потребу медичної допомоги», – зазначив Олександр Харчук.

Він також закликав мешканців області неухильно дотримуватися правил експлуатації побутових газових приладів з відводом продуктів згоряння у димохід та уважно стежити за роботою газового обладнання у себе в оселі та на прилеглій території і при найменших ознаках неполадок звертатися до аварійної служби за телефоном «104».

Зазначимо, що з початку цього року від отруєння чадним газом у області постраждало 105 осіб, з них 28 дітей, та 6 осіб загинуло. З початку листопада від чадного газу постраждало 12 осіб, з них 5 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *