ОСТАННІ НОВИНИ

У Турці з’явиться водопостачання

|

У Турці нарешті з’явиться централізоване водопостачання. Місто вже завершує третю чергу водогону і невдовзі із кранів турківчан потече вода із водогону якої не було близько 20 років. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Турківської міськради.

водопостачання

Як розповіли у мерії райцентр залишився без водопостачання із початків Незалежності, відколи через банкрутство комунальних підприємств перестали обслуговувати старі австрійський і радянський водогони.

«Можете уявити собі – багатоповерхівка качала насосами воду із колодязя? У години пік води не вистачало на усіх. Через відсутність очисних блоків вода могла бути просто червона… Ще з «Майданом Турківщини» ми блокували вирубку Карпат «Галсільлісом» в урочищі Ями, де знаходиться міський водозабірник. Бо через знищення Карпат води все менше. Але основне завдання було – довести цю воду сімом тисячам мешканців», – розповідає міський голова Турки Геннадій Когут.

Також за його словами, у місті вже зробили 17 гідрантів. Підключили центр міста до води, багатоповерхівки і частину приватного сектору. І практично на 80% вирішили проблему водопостачання Турки.

Зараз залишилося виготовити документацію, провести аналізи, розробити ціни на послуги і створити службу обслуговування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *