ОСТАННІ НОВИНИ

За останні роки російська дезінформація стала дуже модерною, - Марцін Рей

|

Російська дезінформація за останні роки стала модерною та почала захоплювати не лише Україну, але й цілий світ. Про це учора, 14 листопада, під час прес-конференції у Львові розповів польський громадський діяч, блогер, засновник профілю «Російська V Колона в Польщі» Марцін Рей, передає кореспондент Львівського порталу.

15050359_1184519234958237_992587617_n

За його словами, Росія є дуже добре підготовлена фінансово до інформаційної війни та має цілу стратегію щодо розповсюдження дезінформації.

«Росіяни трактують інформаційну війну як частину своєї мілітарної доктрини. Радянський Союз, а  тепер Російська Федерація послуговуються стратегією дезінформації вже дуже давно, мінімум 50 років. За різними даними в бюджеті Росії на інформаційну війну передбачено близько 8 мільярдів євро. Найбільше коштів йде на всім відомий телеканал «Russia today» та видання «Россия сегодня» . А для того, щоб телеканал транслювався за кордоном, російська влада виділяє 600 мільйонів євро», – розповів він.

Також Марцін Рей додав, що російська дезінформація є модерною.

«Ще однією важливою проблемою, яка стосується не лише Польщі, а й багатьох країн світу, є те, що за останні роки російська дезінформація стала дуже модерною і її структура є дуже чіткою. Сьогодні вони мають інструмент , про який як вже згадував – «Russia today». Але в Польщі ніхто не дивиться цей телеканал, не читають їхні новини, тому що цей формат не пасує польському суспільству. В нашій країні взагалі неможливо переконати людей в тому, що Путін робить, щось добре. Натомість йде інша дезінформація, вона є розпушеною, тобто зроблена так, що ніхто не знає, хто її розповсюджує. І це найгірше», – зауважив він.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *