ОСТАННІ НОВИНИ

На голови львів’ян «полюють» бурульки та снігові «лавини». Як вберегтись?

|

Сніг у Львові почав падати два дні тому, а містяни уже починають скаржитись на небезпечні бурульки та снігові «лавини», які нависають з дахів. Про це мешканці міста повідомляють у Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

2

Наразі повідомляється про «бурулькову» небезпеку на вулицях Городоцька, Данилишина, Матейка та центральні вулиці міста.

«Льодяні глиби прямо над пішохідним переходом та вздовж тротуару. Будьте обережні, бо вони починають обвалюватись», – повідомляють очевидці.

1

Львівський портал нагадує правила безпеки під час «бурулькових» загроз від рятувальників:

Уважними слід бути під час прогулянок у парку, особливо з дітьми. На деревах утворюється значний сніговий покрив, подекуди з них може впасти велика брила снігу разом з бурульками. Тому, проходячи біля високих дерев, спершу необхідно переконатися, що немає загрози падіння снігу, розповідають рятувальники.

Загрозливою є ситуація поблизу під’їздів багатоповерхових будинків та при вході до торговельного майданчика. Вірогідність травмування в цих місцях є найвищою.

Ні в якому разі не можна заходити за спеціальні огорожі, якими огороджені небезпечні місця.

Щоб не стати жертвою крижаних бурульок, які можуть впасти на пішохода, необхідно не заходити за межі встановлених огорож, а в місцях їх відсутності — самому звертати увагу на наявність небезпечних утворень з криги і снігу на дахах будинків.

По можливості слід триматись на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху вулицями міста, вважають рятувальники.

Також потрібно бути обережним, йдучи повз будинки в період танення снігу, необхідно обходити ділянки, де звисають бурульки. Проходячи ці місця, спершу необхідно впевнитись у відсутності загрози падіння льодових наростів та бурульок.

А керівникам організацій та установ повинні подбати, аби на дахах їх будівель не утворювалися бурульки і льодові нарости, очищати дахи від снігу. Якщо позбавитися від бурульок неможливо – обмежте доступ людей до небезпечних ділянок, радять рятувальники.

Нагадаємо, що через сніговий «апокаліпсис» у Львові частина маршруток не виїхала на роботу, через що на зупинках громадського транспорту утворилися величезні черги.

Фото: Соцмережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *