ОСТАННІ НОВИНИ

Марина Порошенко отримала премію «Жінка ІІІ тисячоліття»

|

Дружина Президента України, Голова Благодійного Фонду Порошенка Марина Порошенко отримала відзнаку Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття» у категорії «Знакова постать». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі глави держави.

1

Статуетку, розроблену скульптором Володимиром Шолудьком, пані Марині вручив голова Вищої Представницької ради Премії, композитор, народний артист України Олександр Злотник.

За словами організаторів, Марина Порошенко удостоєна цієї нагороди як відома громадська діячка, що представляє Україну на міжнародній арені в питаннях гуманітарної та соціальної діяльності, а також ініціатор та ідейний натхненник проекту, спрямованого  на  соціалізацію дітей з інвалідністю та створення для них доступного освітнього середовища.

Дружина Президента підкреслила, що уся її робота та робота її команди спрямована на покращення життя дітей України, зокрема дітей з інвалідністю. Марина Порошенко зауважила, що цю нагороду вона присвячує всім українським жінкам – матерям і берегиням. «Я дякую їм за повсякденну нелегку працю на благо української сім’ї, українського суспільства й усієї Української держави», – сказала вона.

2

Цього року організатори премії відзначили 41 жінку. Усі вони представниці різних регіонів України,  різноманітних професій, об’єднані прагненням реалізувати себе у доброчинних справах та волонтерстві. Серед них – народна артистка України Вікторія Лукьянець, паралімпійська чемпіонка-2016 Єлизавета Мерешко, телеведуча та громадський діяч Соломія Вітвицька, телеведуча та бронзова призерка ІІ Чемпіонату світу з паракарате-2016 Уляна Пчолкіна та інші. Номінантки отримали нагороди у чотирьох категоріях «Знакова постать», «Рейтинг», «Перспектива» та «Надія України».

Церемонія нагородження Всеукраїнської премії «Жінка ІІІ тисячоліття» проходить вдев’яте. За цей час були премію отримали  близько 300 знакових для України жінок: Ада Роговцева, Катерина Амосова, Оксана Забужко, Руслана Лижичко, Ніна Матвієнко, Наталя та Ольга Сумські, Оксана Байрак, Анна Безсонова, Лілія Подкопаєва, Алла Мазур, Соня Кошкіна, Юлія Литвиненко та багато інших.

Фото: прес-служба глави держави

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *