ОСТАННІ НОВИНИ

У НАЗК не знають, як будуть перевіряти «космічні» суми задекларованої готівки посадовців

|

У Національному агентстві протидії корупції (НАПК) поки не можуть відповісти на питання, як будуть перевірятися задекларовані в електронних деклараціях суми готівкових коштів, оскільки закон не наділяє відомство такими повноваженнями. Про це заявив член НАЗК Руслан Рябошапка, повідомляє DT.UA.

groshi

За його словами, члени агентства не можуть просто прийти додому до декларанту та перерахувати його готівкові кошти.

“Мені важко змоделювати, як ми можемо прийти й перевірити кеш”, – зазначив він.

Тим не менш, Рябошапка вказав, що інформація про готівкові кошти в декларації все одно може виявитися для правоохоронців вкрай корисною.

“Коли затримали одного з керівників обласної державної адміністрації, здається Миколаївської області, в нього дома знайшли багато цінностей та готівки. Якби це трапилося сьогодні, а знайдена готівка не була задекларована, то до кримінального обвинувачення додалося б, можливо, дві статті: за незаконне збагачення та неправдиві дані в декларації. Це просто одна з ситуацій, коли можна було б використати інформацію про готівку, зазначену в деклараціях”, – уклав представник агентства, додавши, що в НАЗК поки не знають, як безпосередньо перевіряти задекларовану чиновниками суму готівки.

Раніше повідомлялося, що опівночі 30 жовтня в Україні завершився перший етап подання е-декларацій за 2015 рік для суб’єктів декларування, хто займає відповідальне та особливо відповідальне становище. Станом на 24:00 30 жовтня у реєстрі налічувалося 103 268 щорічних декларацій за 2015 рік.

Згідно з інформацією громадянської мережі “Опора”, станом на 31 жовтня загальні задекларовані народними депутатами грошові активи досягли показника в 11,993 млрд у гривневому еквіваленті.

Фото: znaj.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *