ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники викрили контрабанду хімічних речовин

|

Львівські митники днями викрили 960 мішків вінілових полімерів, які намагались незаконно ввезти на територію України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Львівській області.

photo

Днями водій фірми перевізника ТОВ міста Запоріжжя, який прямував на в’їзд в Україну, під час митного контролю у пункті пропуску «Краковець – Корчова» подав митну декларацію та товаросупровідні документи на «полівінілхлорид» та «співполімер вінілхлориду та вінілацетату» загальною вагою 20 640 кг. Згідно з поданими документами відправником товару є компанія з Польщі, а отримувачем – ТОВ із Сумської області. Вартість товару – 22 200 євро. Під час зважування транспортного засобу було встановлено розбіжність у вазі переміщуваного товару, тобто переміщували 24 040 кг товару, а не 20 640 кг, як заявлено у товаросупровідних документах.

Тому було проведено повний огляд вантажного відсіку транспортного засобу та встановлено, що у ньому додатково переміщується 960 мішків товару по 25 кг кожен, а також на мішках є маркування, що свідчить про іншого виробника, аніж вказано в документах.

Отже, встановлено, що керівник польської фірми для переміщення через митний кордон України товару надав водієві документи, що містять неправдиві дані щодо найменування товару, його ваги, кількості та вартості. Сам директор у своїх поясненнях, які надіслав листом на адресу Львівської митницю ДФС, підтвердив факт завантаження транспортного засобу іншим товаром. Таким чином, в його діях виявлено ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

За цим фактом складено протокол. Товар вилучено, справу скерують до суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *