ОСТАННІ НОВИНИ

Скульптури будинку Корнякта, які могли звалитись на голови перехожим, укріпили сітками

|

Скульптури, розмішені на будинку Корнякта (пл.Ринок, 6) убезпечили від можливого обвалу. Фігури накрили спеціальними сітками та захисними оболонками, які зафіксували спеціальними ременями. В такому стані фігури не обваляться на перехожих. Наступним кроком, вже у 2017 році, буде розробка проекту, що стане основою для подальших заходів на цьому об’єкті. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

будинок Корнякта

Як зазначили у Німецькому товаристві міжнародного співробітництва GIZ, ця кам’яниця є одною з небагатьох будівель історичного середмістя, де ще зберігся ренесансний декорований аттик.

Через своє розташування на відкритому місці елементи аттику зазнають надзвичайно сильного впливу довколишнього середовища і погодних умов. Упродовж століть скульптури усіляко намагались рятувати, застосовуючи шкідливі для природного каменю цемент та залізні кріплення. Таким чином, руйнування матеріалу було прискорене.

«При оцінці актуального стану ми констатували, що окремі частини аттику мають великі тріщини і через це перебувають під загрозою обвалу і є небезпечними для здоров’я і життя перехожих. Статична стабільність окремих елементів порушена, вони (солдати, дельфіни) можуть впасти в будь-який момент. Територія перед будинком відкрита для всіх і використовується, зокрема, як вхід у музей. Через це потрібно негайно діяти», – наголосив Дірк Брюґеманн-Булґаков, експерт з реставрації каменю в проекті «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».

Відтак, згідно з проведеними дослідженнями було вирішено убезпечити фігури від можливого обвалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *