ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни з 1 січня можуть залишитись без маршруток?

|

У Львові ситуація з перевізниками є незрозумілою, адже 31 грудня завершуються договори у 4 перевізників. А отже невідомо, як їздитимуть маршрутки з 1 січня 2017 року до дня проведення нового конкурсу. Про це йдеться у зверненні депутата Мирослава Данилківа, яке має у своєму розпорядженні Львівський портал.

маршрутка

«Незрозумілою є ситуація з проведенням конкурсу на визначення перевізників на міських автобусних маршрутах на 2017р. Дія договорів на перевезення пасажирів у чотирьох перевізників з п’яти завершується до 31 грудня 2016р. Згідно із законодавством, конкурс мали би оголосити за два місяці до завершення терміну дії договорів, тобто у жовтні 2016 року. Натомість, конкурс досі не оголошено, конкурсний комітет для його проведення досі не сформовано. Громадські слухання не проводились, тобто містян фактично позбавили можливості внести свої пропозиції», – йдеться у документі.

За попередньою інформацією депутата, на конкурс планують виставити 46 маршрутів, які розділять на чотири великі лоти, в кожному з яких від 10 до 16 маршрутів. Таким чином, здобути перемогу в конкурсі зможуть лише чотири перевізники. В подальшому це призведе до неможливості змінити перевізника у зв’язку з невиконанням ним умов перевезення на одному з маршрутів.

«Перевезення пасажирів в місті здійснюється в режимі маршрутного таксі, в якому визначається час відправлення автобусів тільки з початкового та кінцевого пунктів  маршруту. Натомість, для мешканців Львова зручнішим і доступнішим є варіант перевезення пасажирів у звичайному режимі руху,  який дасть можливість зробити похвилинний графік по кожній зупинці кожного автобусного маршруту.

Крім того, найдієвішим методом покращення надання перевізниками послуг з перевезення пасажирів є запровадження відповідальності за невиконання чи неналежне виконання ними своїх зобов’язань. Адже, за даними gps деякі перевізники виконують лише 35-65 % рейсів», – додається у зверненні.

Так, з метою покращення якості роботи громадського транспорту, зважаючи на інтереси містян та враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст. 19, 22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,

Депутат просить:

Надати наступну інформацію:

стан проведення конкурсу на визначення перевізників на міських автобусних маршрутах на 2017р. (яка дата оголошення конкурсу, чи створено і в якому складі конкурсний комітет?);

чому створюються непрозорі умови формування лотів, адже новий перевізник із новими автобусами не зможе надавати послуги перевезення, а з діючим, який переможе з таким великим лотом неможливо буде розірвати угоду?

як їздитиме громадський транспорт з 1 січня 2017р. до моменту проведення конкурсу?

  1. Перед оголошенням конкурсу провести громадські слухання і надати мешканцям можливість висловити свої пропозиції щодо транспортних послуг міста.
  2. Змінити режим перевезення пасажирів з режиму маршрутного таксі в  звичайний режим руху.
  3. При укладенні нових договорів з перевізниками передбачити норми відповідальності за порушення ними умов перевезення пасажирів.
  4. Не допустити до конкурсу тих перевізників, які виконують лише 35-65 % рейсів, порушуючи взяті на себе зобов’язання.
  5. Надати копію проекту договору на перевезення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *