ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині незаконно передали в оренду землю площею 115 гектарів

|

На Львівщині прокуратура запобігла незаконній передачі в користування понад 115 га земель. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

zemlya-santymetr-933x445

Львівський окружний адміністративний суд 8 листопада поточного року задоволив позов Золочівської місцевої прокуратури, поданий в інтересах держави до Бібрської міської ради про скасування рішення, яким незаконно погоджено передачу в оренду земельних ділянок площею понад 115 га земель на території Перемишлянського району Львівської області.

Вказаною землею, виявились паї померлих громадян м. Бібрка та с. Шпильчина, які без проведення процедури визнання спадщини відумерлою мали протиправно передати в користування на 7 років.

Зазначимо, що відповідно до вимог чинного законодавства, при відсутності спадкоємців за заповітом і за законом, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини, а також відмови від її прийняття суд визнає спадщину відумерлою за заявою відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини. Спадщина, визнана судом відумерлою, переходить у власність територіальної громади за місцем відкриття спадщини. Спадщина, не прийнята спадкоємцями, охороняється до визнання її відумерлою.

Таким чином, завдяки Золочівській місцевій прокуратурі вдалося запобігти незаконній передачі в користування вищевказаних земельних ділянок.

Фото: www.z-pravda.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *