ОСТАННІ НОВИНИ

У облраді розглянуть зміну меж Львова

|

Сьогодні, 8 листопада, на пленарному засіданні сесії Львівської обласної ради заслухають інформацію про підготовку проекту рішення щодо меж міста Львова. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

191

Доповідатиме  начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин департаменту містобудування Львівської міської ради, співдоповідатиме голова постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури Львівської обласної ради Володимир Саган.

Як пояснив депутат Миколаївської міської ради Михайло Галущак, який був присутній на вчорашньому засіданні постійної комісії з питань дорожнього господарства, інфраструктури, регулювання земельних відносин, адміністративно-територіального устрою, планування території та архітектури ЛОР, стало відомо, що із 18 межуючих зі Львовом сіл нові межі погодили 14.

“На засідання комісії закликали представників міської влади Львова і навколишніх сіл та районів.

Перші повідомили, що з 18 межуючих сіл – 14 погодили нові межі Львова (щоб змінити межі – потрібно, щоб всі погодили). За словами депутата Львівської міської ради Тараса Гупала, значна частина фактичних будинків міста побудована за межами міста, відтак – люди не можуть переоформити право власності, міська рада не може виділити кошти на ремонт доріг і т.д. (На фото – запропоновані нові межі міста).

1

Є і цікаві випадки – влада Львова пообіцяла учасникам російсько-української війни земельні ділянки у Білогорщі на землі, яка зараз не належить місту. “Щодо вирішення питання із виділення земельних ділянок – місто повинно провести інвентаризацію своєї землі. Ми повинні знати, що і де у нас є”, – зазначив Тарас Гупало.

Жодних матеріалів апаратом облради на комісію не було роздано – все вловлювалось на слух. Більше того, коли голова комісії запропонував проголосувати, щоб винести це питання на сесію – так і не зумів пояснити, яке саме питання, але комісія проголосувала…”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у мерії вирішили продати землі Рясне-Руської, які не належать місту: Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *