ОСТАННІ НОВИНИ

На вірність Україні присягло 600 строковиків

|

На Львівщині на вірність українському народові присягнули понад 600 воїнів-строковиків. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Медіа-групи Національної академії СВ.

175

Цими вихідними у 184-ому Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ, що розташований на Яворівщині, відбувся ритуал складання Військової присяги на вірність українському народові солдатами строкової служби, призваними восени. Загалом, цього дня до єдиного строю стали понад 600 юнаків, які представляють усі регіони України.

176

Перед тим, як скласти Присягу, воїни впродовж місяця пройшли інтенсивний курс первинної військово-професійної підготовки, де отримали базові навички армійської служби. Вони, зокрема, вивчали основні положення Військових статутів, тактичної, вогневої, стройової, фізичної, медичної підготовки тощо. Тепер, ще протягом 7 тижнів, юнаки опановуватимуть знання за визначеними військово-обліковими спеціальностями. Одні стануть артилеристами, інші — автомобілістами, танкістами, розвідниками тощо. Загалом, у Навчальному центрі є можливість обрати з понад 90 військових спеціальностей. Вже після здачі підсумкових іспитів відбудеться розподіл військовослужбовців до військових частин.

177

До виконання завдань в зоні проведення АТО вони скеровуватись не будуть.

178

За словами заступник начальника 184-го Навчального центру по роботі з особовим складом підполковник Володимир Безбородов, що результати попередніх опитувань дають оптимістичні прогнози на подальшу армійську долю хлопців. Більшість з них запевняють, що готові захищати Україну, заради свого народу ризикувати життям та здоров’ям. Він також додав, що цього призову до 184-го Навчального центру відбирались лише ті юнаки, які насправді бажають служити. Також багато молодих солдатів розглядають можливість підписання контракту зі Збройними Силами України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *