ОСТАННІ НОВИНИ

Жити як нардеп

Катерина РОДАК, Львівський портал

|

Останні декілька днів українці живуть «під враженням» від оприлюднених е-декларацій чиновників, депутатів та високопосадовців. Ікони, святі мощі, «ролекси» та сотні мільйонів гривень, доларів та інших валют. Львівський портал вирішив дізнатись, що не приховують від своїх виборців слуги народу – представники Львівщини, на чому вони їздять та де реєструють свої бізнеси, якщо такі мають.

депутат

Серед наших депутатів трапляються контрасти: хтось задекларував сотні земельних ділянок і має декілька десятків бізнесів, а чиясь декларація така «худа», що аж не віриться. Також ми побачили тенденцію депутатів до хитрощів: у чоловіків-нардепів більшість майна записана на дружин, у жінок- на чоловіків. У Дмитра Добродомова є чимала сума канадійських доларів, брати Дубневичі – це окрема історія, Тарас Козак полюбляє діамантові запонки, а у решти є свої «приколи».

Блок Петра Порошенка

Богдан Дубневич: Мультимільйонер скуповує Пустомитівський район

bogdan-dubnevich

Нерухомість: На двох із дружиною Тетяною у Богдана Дубневича у власності є 12 будинків, 54 квартири і, увага: 318 земельних ділянок, більшість з яких розташована у Пустомитівському районі Львівської області (велика частина – у рідному у селі Зубра), та декілька ділянок Дубневич має у власності у селі Луків на Волині. У 2015 році Дубневич придбав за 1 363 342 грн. квартиру, щоправда не вказав у якому саме місті України.

Окрім того, у Дубневича з дружиною у власності є купа іншого нерухомого майна: паркомісця, автостоянки, нежитлові приміщення, майстерні, зерносклади, офіс тощо.

Цінні речі: (А це такі, що вартують більше 100 мінімальних заробітних плат) Богдан Дубневич  задекларував 4 годинники, не вказавши їх вартість. У дружини нардепа є чимала колекція ювелірних прикрас (6 наборів) та дві норкові шуби.

Транспорт: У Богдана Дубневича у власності є три автомобілі: Газ 1960-х років; TOYOTA “Land Cruiser 200” 2014 року випуску, що вартує сьогодні близько 80 тис. доларів, та AUDI Q7, що на сайтах продажу авто сьогодні коштує близько 500 тис. грн.

Підприємства: Богдан Дубневич має у власності цінні папери трьох підприємств загальною сумою у 1 млн. 451 181 грн.

Окрім того, Дубневич є кінцевим бенефіціарним власником 10 підприємств, серед яких – енергетичні фірми, заводи, наукові підприємства, тощо. Водночас жінка Тетяна Дубневич  володіє ТзОВ «Мисливське господарство «ЗУБР» – їй там належить 50%, що вартують мільйон гривень..

Кошти: За 2015 рік  у Верховній Раді Дубневич заробив 78 тис. 784 грн. Та це пусте, оскільки у банках він тримає 407 тис. доларів та  130 тис. грн. Щодо готівкових коштів, то Б. Дубневич зберігає  11,5 млн. дол., а його дружина зберігає 137 тис. грн.

Що ще: Разом із братом Ярославом Богдан Дубневич володіє благодійною організацією «Фонд Братів Дубневичів». Також Богдан Дубневич має проценти у банку «Укгазбанк», де він і тримає більшу частину своїх доходів. Додаймо, що Дубневич-старший має зареєстровано 22 авторських прав.

Ярослав Дубневич: Не відстає від свого брата і не шкодує коштів на дружину та сина

yaroslav-dubnevichНерухомість:  Ярослав Дубневич трішки перемагає свого брата за кількістю квартир та будинків – на двох з дружиною вони мають 63 квартири і 14 житлових будинків. Щодо земельних ділянок, то їх у Ярослава набагато менше, ніж у брата – 187 штук. І більшість з них також у Пустомитівському районі Львівщини, втім є й земля у Дубневича-молодшого й в інших областях України. Окрім цього, він здекларував 51 незавершене будівництво – це квартири, записані на сина та дружину.

Цінні речі: У Ярослава Дубневича  є п’ять дороговартісних швейцарських годинників, у його дружини їх два. Окрім того, Наталія Дубневич має 4 ланцюжки, 4 пари сережок, 3 підвіски з дороговартісним камінням.

Цікаво, що Дубневич-молодший виявився поціновувачем мистецтва, оскільки задекларував 2 картини О. Новаківського, 18 витворів мистецтва І. Труша та 14 картин С. Васильківського.

Транспорт: Ярослав Дубневич, ймовірно, хвилюється за довкілля, оскільки жодного транспортного засобу не задекларував.

Підприємства: Разом із дружиною Ярослав Дубневич є кінцевими власниками 17 підприємств, більшість з яких нардеп ділить разом і своїм старшим братом. Цікаво, що Наталії Дубневич повністю належить ТЦ «Роксолана», що розташований у центрі Львова.

Також Я. Дубневич має акції ПрАТ «Самбірський керамзитовий завод» та ПАТ «РЗНЗБК» загальною вартістю 1 млн. 780 281 грн.

Кошти:  У Верховній Раді за 2015 рік Дубневич-молодший отримав зарплати на 78 тис.448 грн.  Також він отримав проценти ПАТ «ОТП «Банк» -133 тис., прибуток від оренди.  Наталія Дубневич задекларувала дохід від підприємницької діяльності на 960 тисяч, а син нардепа – 71 тисячу. Також дружина депутата надає в оренду приміщення в Ризі і від цього протягом минулого року отримала 301 тис.086 грн доходу. Також чималу суму сімейство Дубневичів отримало від відчуження майна.

У своєму банку «ОТП Банк» Я. Дубневич зберігає  майже 240 тис. грн., а дружина володіє соліднішою сумою на рахунках в цьому банку – 2 млн. 110 тис. грн. Усю валюту сім’я Дубневича тримає готівкою – 8 млн. 230 тис доларів, 2 млн 780 тис. євро тримає «під матрацом» Ярослав Дубневич, 730 тис. доларів та 280 тис. євро  готівкою має його дружина. Також Я. Дубневич володіє 5 мільйонами гривень готівкою, а дружина має майже півмільйона вітчизняними –  444 816 грн.

Що ще: Ярослав Дубневич має 41 авторське право.

Андрій Антонищак: Живе на «шиї» у дружини

antonishhakНерухомість:  Андрій Антонищак задекларував 4 квартири – одна належить йому, і по одній має його дружина, мати та батько. Також нардеп має у власності  747 кв. м земельної ділянки у селі Запитів на Львівщині.

Цінні речі: Жодних швейцарських годинників, що коштують більше 100 «мінімалок», надвартісних обручок та шуб у власності Антонищака чи його ближчих родичів немає.

Транспорт: Народний депутат їздить на автомобілі «Volkswagen passat» вартістю 292 тисячі гривні та на «Skoda Octavia» за 102 тисячі; його дружина кермує «Pugeot 206», що коштує 156 тисяч гривень; батько депутата їздить за кермом авто ВАЗ 2005 року, що коштує «копійки» – 2 тисячі гривень.

Підприємства: У Антонищака немає акцій, він не є власником жодного підприємства, втім підприємцем є його дружина Наталія, щоправда не зазначено, яким саме видом діяльності вона займається.

Кошти: У 2015 році Антонищак отримав зарплат на 73 тис. 596 гривень, його дружина-підприємець заробила майже мільйон – 982 тисячі гривень.

Народний депутат  зберігає усі кошти готівкою – 150 тисяч гривень. Його дружина ж має 30 тисяч доларів готівкою і 50 тисяч гривень.

Оксана Юринець: має «золотого» чоловіка і цех

yurinetsНерухомість: Оксана Юринець володіє Цехом будівельних матеріалів у Пустомитівському районі Львівщини та квартирою у Києві, що має 60 кв. м. Чоловік нардепа – Олег Юринець – має у Львові будинок площею 185 кв.м та чималу (660 кв.м) земельну ділянку у с. Рясне-Руська у Яворівському районі Львівської області.

Цінні речі: Серед цінних речей Оксана Юринець вказала лише обладнання для виробництва вартістю 79629 грн.

Транспорт: Народна обраниця їздить на «MITSUBISHI L200» 2008 року, а 2 квітня 2014 році Юринець з чоловіком придбали собі по автівці  «SUZUKI NEW GRAND VITARA AT» 2006 р.в.

Підприємства: Оксана Юринець у своїй декларації не зазначила власності на будь-які підприємства чи акції.

Кошти: За минулий рік Оксана Юринець за свою клопітку працю як депутат Верховної Ради України заробила 76 тис.558 грн. Також Оксана Юринець працює за сумісництвом у «Львівській політехніці», де отримала 11 тисяч за рік. Чоловік депутата, Олег Юринець, працює у Львівській митниці ДФС, де зароби минулоріч  40 тис. 604 грн. Окрім того, Олег Юринець двічі отримав два подарунки у негрошовій формі вартістю 891 тис. 484 грн кожен.

Подружжя Юринець тримає свої кошти у формі готівки, відтак Оксана Юринець має 50 тис. доларів і 500 тис. гривень. Її чоловік зберігає 20 тис. доларів і 100 тис. гривень.

Андрій Кіт: Майно переписав на дружину, а готівку їй не дав

kitНерухомість: Нардеп має у Львові квартиру площею 72 кв. м, всю решту майна він «+переписав на кота», тобто на свою дружину – Марію Кіт. Отже, дружині нардепа належать 3 земельні ділянки: 4 тис.382 кв.м, 6 тис. 654 кв.м, 2 тис. 130 кв.м.

Цінні речі: У нардепа не задекларовано.

Транспорт: Родина Андрія Кота також слідкує за здоровим способом життя – не користується транспортними засобами.

Підприємства: Дружина депутата, Марія Кіт, ще той підприємець: має 33,34% від загального капіталу ТОВ «Галич екофрукт», 50% ТОВ «Любинецький млин», 100% ТОВ «Підгорецьке молочко», 33,36% ТОВ «Сади Галичини».

Кошти: Як депутат, Андрій Кіт у 2015 році заробив 77357 грн., його дружина за минулий рік отримала зарплат на 51440 грн. Незважаючи на досить малі, в порівнянні із тими ж братами Дубневичами доходами, нардеп Кіт вмудрився назбирати 2 млн. 350 тис. готівкових коштів.

Народний фронт

Ігор Васюник: Найкращий варіант – вкладати гроші в нерухомість

vasyunikНерухомість: На двох із дружиною Ігор Васюник задекларував 10 земельних ділянок, дві з яких розташовані у Шацьку, де йому належать два будинки відпочинку. Решта – у Львові та Львівській області. Також подружжя володіє сімома квартирами у Києві та Львові. Також кожен з трьох задекларованих членів сім’ї Ігоря Васюника має по будинку у Львові. Окрім цього нардеп має декілька нежитлових приміщень.

Цінні речі: Ігор Васюник не вважає за потрібне витрачати сотні тисяч на дорогі швейцарські годинники та норкові шуби, тому нічого особливого не задекларував.

Транспорт: Нардеп Ігор Васюник їздить зі Львова до Києва і назад на «TOYOTA LAND CRUISER 200» 2014 року випуску, ціна якого – 793 500 грн. Його дружина керує «LAND ROVER FREELANDER» 2008 року, а син їздить на «AUDI A8» за 1 млн. 175 тис. грн.

Підприємства: Ігор Васюник має акції ПАТ «Кредобанк» вартістю 50 тис. грн.. Окрім того, він є кінцевим бенефіціарним власником 18 підприємств, серед яких є благодійний фонд «Гуманітарні ініціативи». Ще 12 підприємств мають у своїй скованості дружина та син нардепа.

Кошти: У 2015 році зарплата Ігоря Васюника становить 77892 грн., він має проценти у ПАТ «ДЕРЖАВНИЙ ЕКСПОРТНО-ІМПОРТНИЙ БАНК УКРАЇНИ» вартістю 74 730 грн. Дружина депутата від  підприємницької діяльності має дохід 970 тис. грн., а син депутата, Тарас Васюник, отримав 5 тисяч грн. стипендії, 264 тисячі від надання майна в оренду і 37293 грн. – проценти в банку.

Щодо готівкових коштів, то на руках Ігор Васюник має 645 тисяч гривень, 24 тис. 100 євро та 40 000 доларів. Дружина нардепа тримає у банку 200 тис. грн. та 100 євро., а також має готівкою  572 тисячі грн., 22 тис. євро, 45 тис. доларів. Син Васюника має на рахунку у банку 200 тис. гривень та 720 тис. готівкою.

Також у декларації Ігор Васюник вказав, що зробив внесок до виборчого фонду у розмірі 312 тис. 200 гривень.

Михайло Хміль: Полюбляє німецькі авто

hmilНерухомість: Михайло Хміль володіє землею у селі Тухля у Сколівському районі на Львівщині площею 900 кв.м, його дружина має у власності 1900 кв. м землі у селі Зубра, що біля Львова. Окрім того, на дружину у сім’ї Хміля оформлений будинок у Зубрі площею 300 кв. м. Також нардеп орендує номер у готелі в Києві, аби не лишитися просто неба під час свого перебування у столиці на роботі.

Михайло Хміль задекларував об’єкт незавершеного будівництва площею 60 кв. м у Зубрі, що належать його дружині.

Цінні речі: Так само, як і його однопартієць, Михайло Хміль не має цінного майна, ціна якого перевищує 100 мінімальних зарплат.

Транспорт: Нардеп керує автівкою «Volksvagen polo» 2007 року випуску вартістю 96 тисяч гривень та «Volksvagen Passat» 2012 року вартістю 292 тис. 500 грн.

Підприємства: Жодних акцій, відсотків, прав власності, тощо у нардепа Хміля немає.

Кошти: Зарплата депутата Михайла Хміля у 2015 році  становила 77172 грн., дохід від наукової діяльності – 752 гривні. Також нардеп задекларував більше 27 тисяч компенсації за проїзд та 168 тисяч компенсації за оренду готельного номера. Наталія Хміль у 2015 році отримала зарплат на 50 тис. 469 грн, а також понад 120 тисяч від громади за користування житлового будинку і земельної ділянки.

Кошти в сім’ї Хміля зберігає у себе чоловік: Михайло Хміль має 300 тисяч гривень і 65 тисяч доларів готівкою.

Андрій Левус: Живе на зарплату

levusНерухомість: На двох із дружиною нардеп має три земельні ділянки у Києві та Київській області, дві квартири у Києві, а також нардеп орендує готельний номер у готелі «Київ».

Цінні речі: Немає.

Підприємства: Жодної підприємницької діяльності нардеп Левус за собою не помічав, так само він не скуповував акції ніяких компаній.

Транспорт: Андрій Левус приєднується до компанії нардепів, що воліють ходити на роботу на своїх двох, відповідно не задекларував жодної машини, вертольота, трактора.

Кошти: Згідно із декларацією, нардеп живе виключно на депутатську зарплату, яка за 2015 рік становила 76782 грн. Окрім того, назбирав депутат готівкою 30 тисяч доларів.

Микола Кадикало: Гроші зберігає лише у національній валюті

kadikaloНерухомість: Разом із дружиною Микола Кадикало володіє 8 земельними ділянками на Львівщині. Також у селі Липники Пустомитівського району нардеп має будинок площею 298 кв. м. Також нардеп задекларував два об’єкти незавершеного будівництва: дачу дружини та прибудинкову споруду.

Цінні речі: Не задекларував.

Транспорт: Народний депутат керує автівкою «Volkswagen Touareg» 2014 року.

Підприємства: Нічого не задекларував.

Кошти: Зарплат у 2015 році Кадикало отримав на 78552 грн., його дружина двічі отримував від держави допомогу за доглядом дитини – 10320 грн. і  13342 грн, а також отримала гонорар 1659 грн. як юридична особа.

У банку Микола Кадикало тримає  51 тис. 990 грн, а готівкою – 1 млн 625 тисяч гривень.

Михайло Бондар: Скромність – сестра таланту

bondarНерухомість: Михайло Бондар живе у місті Сокаль на Львівщині в квартирі площею 33 кв.м. Ще одну квартиру у Сокалі має у своїй власності син нардепа – Роман Бондар, площа його квартири також 33 кв.м.

Цінних речей, підприємств та транспортних засобів депутат від «Народного фронту» не задекларував.

Гроші: У 2015 році як народний депутата України Бондар заробив 79493 грн., окрім того він отримав проценти у банку «Кредобанк» на суму 12 тис.194 грн.

Що ще: Михайло Бондар задекларував свою участь у громадській організації «Самооборона Майдану».

Опозиційний блок

kozakТарас Козак: Має бізнес на окупованій території та захмарні статки

Нерухомість: «Опозиціонер» Козак задекларував два житлові будинки – один площею 330 кв.м у Сокільниках, що біля Львова, а другий – площею 608 кв. м – у Києві. Окрім того, Козак вказав, що має у власності земельну ділянку в с. Оползневе біля  Ялти, що розташована в окупованому півострові Крим площею більше 43 тис. м кв. На цій ж ділянці депутат будує пансіонат.

Цінні речі: Тарас Козак витрачає більше 100 мінімальних заробітних плат на прикраси для своїх рук. Так, він задекларував дві пари діамантових запонок та 4 пари швейцарських годинників.

Підприємства: Тарас Козак є кінцевим бенефіціарним власником семи підприємств, у тому числі чотирьох підприємств на Кіпрі, одного – на Британських Віргінських островах і одного –  «ООО Добробут-Инвест» – в окупованому Криму.

Кошти: Зарплата за 2015 рік у Козака становила 68251 грн., також він отримав 590 тис.560 грн. процентів у «Платинум-банку» та невеличкі (до 5 тисяч) проценти у банку «Кліринговий дім». Також нардеп вказав, що отримав 80 тисяч коштів, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень.

Усі свої гроші депутат тримає у «Платинум банку» (310147 доларів), «Кліринговому домі» (5078 євро, 49 тис.178грн.),  «Фінексбанку» (5348 грн), «Укрсиббанку» (100 тис.560 грн.) та готівкою (600 тис. доларів).

Що ще: У 2015 році на забезпечення особистої безпеки депутат виклав  450 тисяч гривень.

Ігор Шурма: Живе за проценти і ділиться з дружиною

shurmaНерухомість: У своїй власності Ігор Шурма має три квартири: одну – у Харкові та дві – у Львові. На дружину у нардепа записана ще по квартирі у Львові та Ужгороді. Також у Харкові депутат має власне паркомісце, а у Львові – інше нерухоме майно площею 163 кв.м.

Цінні речі: Нардеп від «Опозиційного блоку» вказав, що володіє двома швейцарськими годинниками, а у його дружини є дороговартісна шуба  «JUANNO FURS».

Транспорт: У власника двох швейцарських годинників, згідно із декларацією, автомобіля немає. Натомість його дружина керує авто «Toyota Highlander» 2011 року, яка сьогодні вартує близько 30 тис. доларів.

Підприємства: Жодних підприємств, відсотків, акцій у Шурми немає.

Кошти: Зарплата у Верховній Раді – 76176 гривень, також у 2015 році від банку «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК» Шурма отримав 576 тис. грн. процентів. Окрім того, депутат отримав 142 тис. грн. у подарунок від Ростислава Шурми (свого сина) і 320 тис. грн. від відчуження майна. Також майже 36 тисяч гривень депутат отримав від надання в оренду майна. Дружина Шурми у 2015 році отримала дохід від підприємницької діяльності – 485 тисяч, а також проценти в банку «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК» – 450 тисяч і подарунок від Ростислава Шурми – 82 тис. грн. Також Марта Шурма отримала минулоріч пенсій на 20 тис.915 грн.

Сім’я Шурми надає перевагу тримати свої збереження у банку «ПЕРШИЙ УКРАЇНСЬКИЙ МІЖНАРОДНИЙ БАНК» – у Ігоря Шурми там лежить 2 млн. 600 тис. грн., а у його дружини майже так само – 2 млн. 500 тис. грн.

Що ще: Ігор Шурма задекларував чотири авторських права у медичній сфері.

Самопоміч

Сергій Кіраль: Записав квартиру в Ялті на дружину

kiralНерухомість: Начальник Управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради задекларував номер у готелі в Києві, натомість на дружину у нього записані квартири у Ялті та Львові.

Цінних речей, підприємств, акцій тощо у Сергія Кіраля, згідно із декларацією, немає. Також не задекларував він жодного виду транспорту.

Кошти: Заробив у 2015 році депутат Сергій Кіраль 76767 грн.+80559 грн. – кошти на виконання депутатських повноважень. Також депутату компенсували проживання у готелі та вартість проїзду – разом на 188 тис. грн. Його дружина минулого року заробила 549 тис. 554 грн, займаючись підприємницькою діяльністю, та отримала  16800 грн одноразової допомоги при народженні сина Дем’яна.

Згідно із декларацією, великими сумами коштів у сім’ї Кіраля розпоряджається його дружина, яка тримає готівкою 10 тисяч доларів.

Олег Лаврик: Разом із Дубневичами скуповує Пустомитівський район і живе в кредит

lavrikНерухомість:  У Олега Лаврика є дві квартири у Львові і одна – у столиці України. Ще одна квартира у Львові записана на його дружину – Наталію. Також у нардепа є 19 земельних ділянок у Пустомитівському районі Львівської області, зокрема у с. Солонка, с. Малечковичі та одна земля у с. Пасіки-Зубрицькі. У дружини нардепа також є 45,4 кв. м нежитлового приміщення  у Львові.

Цінні речі: Відсутні.

Транспорт: Чоловіка «підкидає» його дружина на автомобілі «Fiat Grande punto» 2013 року вартістю  125 тис. 900 грн.

Підприємства: Ні Лаврик, ні його задекларовані родичі не мають у своїй власності підприємств, проте дружина нардепа володіє акціями ПАТ АКБ«Львів» (1 тис. 478 грн),  ПАТ «Південьзахіделектромережбуд»(68 тис.879 гнр) та АТ АТП «Агротранссервіс» (32 тис. 556 грн).

Гроші: Заробітна плата нардепа– 76676 грн, натомість його дружина заробила минулого року більше – 83833 грн. Також депутат отримав позику – 9250 грн, яку погасив у звітному періоді. Окрім того, він вказав у декларації компенсацію за проїзд (28 тис. 510 грн) та видані йому кошти на оренду житла – 157 тис. 140 грн.

У Олега Лаврика немає значних сум на банківських рахунках, а 120 тисяч гривень і 14 тисяч доларів він тримає готівкою.

Що ще: Олег Лаврик вказав, що є власником торгової марки чи комерційного найменування. Також депутат вказав, що брав чотири кредити у банку «ВІ ЕС БАНК», найбільший з яких – 62 млн 354 тис. він узяв ще у 2007 році.

Лев Підлісецький: Усі гроші дружина вклала у бізнес

pidlisetskiНерухомість:  Лев Підлісецький має невелику (54 кв.м) квартиру у Києві та квартиру у Львові. Його дружина також має квартиру у Львові.

Лев Теофілович у селі Сокільники біля Львова має у власності житловий будинок, площею  383 кв.м. і дві земельні ділянки площею по 1000 кв.м кожна.

Цінні речі: Відсутні.

Транспорт: Лев Підлісецький не їздить за кермом, натомість кермує автівкою «Фольсваген Тігуан» за 300 тисяч гривень його дружина Наталія.

Підприємства: Дружина нардепа володіє акціями ПАТ «Південьзахіделектромережбуд» номінальною вартістю 1 грн. Водночас їй належить 35% ТзОВ «Чудо Тур», підприємства, що влаштовує екскурсії Львовом, зокрема на «Чудо-поїзді».

Кошти: Зарплата нардепа – 78252 грн. Також депутат отримав компенсацію за проживання у столиці –  165 тис.882 грн. і компенсацію за проїзд – 28490 грн. Наталія Підлісецька у 2015 році заробила 14 тис. 262 грн., а також отримала 16812 грн виплат на допомогу догляду за дитиною.

Також дружина депутата позичила третім особам чималу суму коштів: ПАТ «Південьзахіделектромережбуд» – 1 млн.688 тис.660 грн., а ТзОВ «Чудо Тур» – 125 тис. 988 грн. У цей час на банківських рахунках в нардепа Лева Підлісецького є 1195 гривень, а в його дружини – 60 грн.

Що ще: Підлісецький вказав у декларації, що взяв у 2008 році 400 тис. грн. кредиту у «Дельта-банку» на квартиру, який частково вже погасив. Також він вказав, що у 2015 році придбав собі паркомісце за 172 тисячі, і почав орендувати квартиру за більш ніж 165 тисяч за рік.

Любомир Зубач: Енергоощадний

zubachНерухомість: Любомир Зубач володіє двома квартирам у Львові та орендує номер у столиці в готелі «Національний». Окрім того, у депутата у Львові є земельна ділянка площею 546 кв.м, а у його дружини є 445 м кВ. землі у Львові.

Цінні речі та підприємства у сім’ї Зубача – відсутні.

Транспорт: На роботу у Верховну Раду нардеп Зубач їздить на «Citroen C4 SX 1.6l» 2008 року за 106 тисяч гривень.

Кошти: У 2015 році нардеп отримав 41399 грн. зарплати та компенсації за проїзд ( 15 тисяч грн), проживання у готелі ( 92 тисячі грн.), компенсація витрат, пов’язаних з виконанням депутатських повноважень – 41948 грн. Водночас дружина нардепа заробила більшу суму – 78078 грн, а також 649 грн процентів у банку. Окрім того, Любомир Зубач потурбувався за енергоефективність та отримав від держави 2 тис. 804 грн компенсації по програмі енергозбереження.

Любомир Зубач тримає великі суми готівкою, відтак задекларував  18 тис. доларів та 95 тис. гривень. А от його дружина має на рахунку в «Ощадбанку»  5 тисяч доларів.

Що ще: У 2011 році Любомир Зубач взяв кредит в установі «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» на суму  183 тис. 173 грн., а у 2014 році – 30 тисяч у банку «Львів» та майже 11 тисяч у банку «ОТП Банк».

Олег Березюк: Живуть з дружиною в кредит і отримують «золоті» подарунки

berezyukНерухомість: Керівник фракції «Самопоміч» у Верховній Раді України живе у готельному номері в Києві. Натомість його дружина володіє житловим будинком у Сокільниках, що біля Львова, двома квартирами у Львові та земельною ділянкою площею  520 кв. м у Сокільниках.

Цінних речей та стосунку до будь-яких підприємств, згідно із декларацією, Олег Березюк немає.

Транспорт: Олег Березюк приєднався до хранителів чистого повітря, а відтак не задекларував жодного автомобіля чи іншого транспорту.

Кошти: Зарплата депутата у 2015 році – 76504 грн., також йому компенсували проїзд (26 тис.660 грн.) та проживання у готелі – 167 тис.900 грн. Також депутат отримав  196 тис. 418 грн. використаних коштів кредитної лінії в 2015 році (кредитний ліміт на картковому рахунку). Дружина нардепа, Уляна, отримала подарунок від іноземки у розмірі 577 тис. 750 грн., а також 196 тис. 418 грн вона отримала використаних коштів кредитної лінії в 2015 році (кредитний ліміт на картковому рахунку).

Олег Березюк задекларував, що має 22 тисячі доларів, які зберігає готівкою.

Що ще: У далекому 2006 році  Уляна Криницька-Березюк взяла на себе кредит на суму 90 тис.479 доларів та у 2008 році на суму 308 тис.141 доларів, які досі погашає.

Ірина Подоляк: Не шкодує євро доньці

podolyakНерухомість: Ірина Подоляк має дві квартири – одну у Києві, одну – у Львові.

Ірина Подоляк не задекларувала транспортних засобів, цінних речей, підприємств, акцій та жодної іншої власності.

Кошти: У 2015 році Ірина Подоляк заробила у Раді 77308 грн, отримала компенсацію за проживання – 164 тис. 540 та проїзд – 19 тис. грн. Окрім того, нардеп отримала 108 тис. грн. від своєї матері.

Усі великі суми Ірина Подоляк із донькою зберігають готівкою. Так, у Меланії Подоляк задекларовано  2795 євро, а у Ірина Подоляк –  2405 доларів.

Олексій Скрипник: Заробляє набагато менше дружини, але зберігає більше

skripnikНерухомість: Олексій Скрипник живе у селі Наварія, що в Пустомитівському районі біля Львова, і має там будинок площею 343 кв.м. Загалом земельна ділянка нардепа у Наварії має  1100 кв. м.

Цінні речі: Як і його однопартійці, жодних надто дорогих речей Скрипник не зазначив.

Транспорт: Нардеп «колесить» Наварією на «Міцубісі Аутленедр» 2007 року, що вартує приблизно 250 тисяч гривень, та «БМВ Гранд Турізмо 530D» 2010 року, ціна якого у декларації –  378 тисяч гривень.

Підприємства: Скрипник має 17% від загального капіталу ТОВ «Елекс».

Кошти: У 2015 році у Раді Скрипник заробив 79918 грн. + 80559 грн за виконання депутатських повноважень. Дружина нардепа минулоріч отримала зарплатні на 39813 грн., а також  951 тис. 484 грн, таким чином отримавши більше грошей за свого чоловіка.

О. Скрипник зберігає готівкою 820 тисяч гривень, а його дружина – 370 тисяч гривень. Також у декларації зазначено, що нардеп позичив тертім особам (ТОВ «Елекс») 140 тис. грн.

Руслан Сидорович: Взяв у партнери дружину

sidorovichНерухомість: У Руслана Сидоровича є дві квартири у Львові та земельна ділянка розміром 1200 кв.м у с. Віта-Поштова Києво-Святошинського району у Київській області. Дружина депутата володіє землею розміром 1000 кв. м у с. Малечковичі у Пустомитівському районі Львівщини, де у неї розташований житловий будинок площею  341 кв.м.

Цінних речей та транспорту у родині Сидоровичів не задекларовано.

Підприємства: М. Сидорович має 50% від загального капіталу адвокатської компанії «Сидорович та партнери».

Кошти: У 2015 році Сидорович отримав зарплатні на 79381 рн., також 55 тис. 500 грн. депутат отримав від здачі в оренду майна.

Водночас дружина нардепа отримала минулоріч зарплату у адвокатській конторі «Сидорович і партнери» у розмірі 43134 грн, у якій їй також надали матеріальну допомогу у розмірі 1700 грн.

Також традиційно депутат отримав компенсацію за проїзд (17566 грн.) та проживання у готелі (167900 грн).

Руслан Сидорович надає перевагу доларам: народний обранець задекларував 60 тисяч «зелених» готівкою.

Радикальна партія

Володимир Галасюк: Дружину «балують» подарунками, а він позичає гроші

galasyukНерухомість: Кандидат у мери Львова у 2015 році Галасюк не задекларував жодної нерухомості. Єдина квартира, яку зазначив у декларації нардеп, належить його дружині Юлії. Мова йде про 65 кв. м у Києві.

Цінних речей і відношення до бізнесу у сім’ї Галасюка не спостерігаються.

Транспорт: Віктор Галасюк їздить столицею на «Toyota Camry» 2012 року вартістю 374 тисячі гривень, яку він придбав у 2015 році.

Кошти: У 2015 році у Верховнй Раді Галасюк заробив небагато-немало – 77788 грн. Також він отримав 1 млн. 16 тис.550 грн. від відчуження майна. Водночас його дружина отримала минулого року негрошовий подарунок на суму 597 тис.927 грн.

Також нардеп Галасюк назбирав готівкою 1 млн. 375 тис.грн. та 217 тис. доларів.

Що ще: У 2015 році Галасюк позичив 200 тисяч доларів у Владислава Гончаренка. Також він вказав, що є членом Асоціації «Інноваційний розвиток України» (АИРУ) та Українського товариства фінансових аналітиків.

Юрій Шухевич: Упс…

shuhevich83-річний син відомого українського політичного діяча та члена проводу ОУН Романа Шухевича декларації не подав.

Позафракційні

Ганна Гопко: Тримає сімейні мільйони у банках

gopkoНерухомість: У екс-члена партії «Самопоміч» є три квартири у Києві та одна у рідному Львові. Також нардеп володіє земельною ділянкою площею 1500 кв. м у місті Турка, що на Львівщині. Водночас чоловік Ганни Гопко має у Львові житловий будинок площею 300 кв. м, три квартири у Львові та дві – у Києві.

Цінні речі: Немає.

Транспорт: На роботу депутату «підкидає» або чоловік на «Honda Civic» 2008 року вартістю 119 тис. 500 грн, або ж вона користується київським громадським транспортом чи долучається до клубу любителів ходити пішки.

Підприємства: Чоловік Ганни Гопко має акції трьох підприємств: ПАТ “Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд Синергія 5”, ПАТ “Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд Синергія 4” та ПАТ “Інтервальний диверсифікований пайовий інвестиційний фонд “Кінто народний”. Так само йому належить 51%  ТЗОВ “Зернопродукт – 1”.

Кошти: Ганна Гопко минулоріч отримала 78704 грн. зарплати у Верховній Раді, а також 109011 грн. процентів. Її чоловік заробив 1 млн 72 тис.378 грн. і 96948 грн процентів. Також її чоловік – Олександр Жук, здає в оренду житло, за що минулого року отримав 138500 грн.

Ганна Гопко тримає свої збереження у банку «Універсал банк»: 619 євро, 89 тис.231 доларів та 6480 гривень. Водночас її чоловік у “Приват Банку” зберігає 11 тис. 600 доларів, в “Райффайзен банк Аваль” – 195 тис. 870 грн, 28 тис.563 доларів, у «Кредобанку» – 15 тис.961 доларів, в “Універсал банку” 7512 євро, у «Фідобану» 5606 доларів та 17 тисяч «зелених» Олександр Жук зберігає готівкою. Також у декларації зазначено, що друга половинка Ганни Гопко має індивідувальний сейф у “Креді агріколь банк”, втім щодо сум коштів, які там зберігаються, зазначено: «Член сім’ї не надав інформацію».

Що ще: Ганна Гопко є членом громадського об’єднання «Життя».

Дмитро Добродомов: Канадські долари і цінні метали

dobrodomovНерухомість: Лідер громадського руху «Народний контроль» орендує одну квартиру у столиці, також має 140 кв.м квартири у Львові і 25% ще однієї квартири у місті Лева.

Підприємств та цінних речей у депутата Добродомова у декларації не зазначено.

Кошти: Згідно із декларацією, Дмитро Добродомов живе виключно на зарплату 78 тис.487 грн та на 80559 грн за виконання депутатських повноважень. Також він отримав компенсацію за оренду житла у столиці у 2015 році 162 тис.840 грн, проїзду, а також йому повернули грошову заставу відповідно до ч. 6 ст. 56 Закону України «Про вибори народних депутатів України» – 12 тис.180 грн.

Щодо статків, то Дмитро Добродомов зберігає у «Приватбанку» 9600 гривень, 4606 євро. Також він має активи у дорогоцінних (банківських) металах на суму  25 тис. 440 грн. Водночас на руках Добродомов тримає 175 тисяч гривень, 20 тис. 600 доларів, 955 євро та 1200 канадських доларів.

Що ще: Екс-журналіст вказав інтелектуальну власність – сценарій телепередачі “Громадський рух “Народний контроль”. Також він є членом громадських об’єднань “НЕЗАЛЕЖНА АСОЦІАЦІЯ ЖУРНАЛІСТІВ-РОЗСЛІДУВАЛЬНИКІВ” та «Антикорупційна гвардія».

Богдан Матківський: Син мільйонера

matkivskiyНерухомість: Богдан Матківський має дві квартири у Києві, одну з яких орендує та, що логічно, отримує за це компенсацію від держави. Водночас батько нардепа та його брат мають по квартирі у Трускавці, а його теща – квартиру у Дрогобичі.

Цінних речей, підприємств та транспорту у депутата не вказано.

Кошти: Наробив у Раді Матківський минулого року на 77898 гривень. Також він задекларував компенсацію за оренду квартири, за проїзд та за відрядження.

«Банком» родини Матківських є батько нардепа Мирон Теофільович, який зберігає готівкою 40 тисяч євро.

Що ще: Нардеп є членом громадської організації ВБО Сфера-ЗЕТ.

Олег Мусій:  Прикрасив ручку дружини і себе не образив

musiyНерухомість: Квартира у Києві в нардепа записана на дружину, ще одна – на тещу. Також одне помешкання належить родичці дружини депутата. У дружини Мусія також є гараж у Києві.

Цінні речі:  У Мусія задекларований швейцарський годинник Maurice Lacroix, а у дружини у 2009 році з’явився браслет з цінним камінням.

Транспорт: На роботу Олег Мусій їздить на авто «Пежо 407» 2006 року, що вартує приблизно 200 тисяч гривень.

Жодних бізнесів чи прав власності у підприємствах народний депутат не має.

Кошти: Олег Мусій живе виключно на кошти, які заробляє у парламенті. Принаймні, так свідчить його декларація. Так, у 2015 році нардеп заробив 77772 грн. Його дружина водночас отримала зарплатні на 15760 грн., а також чималу суму – 1 млн. 800 тисяч гривень за відчуження майна.

У банку «Київська Русь» в Олега Мусія лежать 66760 грн. Водночас готівкою депутат тримає 197 тисяч В., 28 тис. 400 євро. А дружина має на руках 180 тисяч гривень – та сума, яку вона отримала за відчуження майна.

Що ще: Нардеп Мусій зазначив, що є президентом «Всеукраїнського лікарського товариства» та головою правління Київського лікарського товариства.

Володимир Парасюк: Живе на «шиї» у матері

parasyukНерухомість: Екс-член партії «УКРОП» має у селі Папірня Жовківського району на Львівщині особняк площею 95 кв. м. Вся інша нерухомість у Парасюка записана на родичів: дві земельні ділянки площею 3500 кв.м і 3 тис. кв. м у Папірні має у власності мати нардепа, його бабця у тому ж селі має дві ділянки – 4685 м кВ. та 2500кв. м відповідно, а також дім – 66 кв.м.

Цінні речі: Володимир Парасюк задекларував «розумний» годинник Samsung Gear s2 за 8 тисяч гривень, iPhone 6s за 22 тисячі грн. та  iPad Air 2  за 17 тис. 300 грн.

Транспорт: На сесії Верховної Ради нардеп Парасюк приїжджає на «Skoda SuperB» 2011 року за 353 тис. грн.

Відношення до бізнесу, згідно декларації, депутат не має.

Кошти: Володимир Парасюк належить до таких нардепів, які, за декларацією, живуть виключно на зарплату (ну і трішки є «нахлібниками» у родичів). Так, у Раді Парасюк минулоріч заробив 75586 грн., також отримав компенсацію за житло – 165140 грн. Його мати-підприємець заробила у 2015 році майже мільйон – 990000 грн.

Володимир Парасюк тримає кошти на рахунку у «Приватбанку» – 504 долари та 1293 гривні, а також 6 тисяч доларів готівкою.

Що ще: Парасюк є членом трьох громадських організацій: ГО “Законодавче бюро”, ГО “Центр допомоги та підтримки військових”, ГО “Бюро незалежних розслідувань”

Андрій Парубій: Нерухомість купляє у Львові

parubiyНерухомість: Спікер Верховної Ради України має у Львові маленьку (21 кв. м) квартирку і ще дві більші квартири (142 кв. м і 41 кв.м відповідно). У Києві він винаймає готельний номер.  Дружина нардепа має у власності землю площею  1130 кв. м у с. Урич Сколівського району на Львівщині, де має житловий будинок площею 32 кв.м.

Цінні речі у депутата відсутні.

Транспорт: Андрій Володимирович «ганяє» на «Suzuki SX4» 2013 року за 144 тис. грн., а його дружина їздить на «Peugeot  508» 2014 року за 445 тисяч.

Підприємства: Андрій Парубій є бенефіціарним кінцевим власником ГО «ТУСТАНЬ».

Кошти: Спікер парламенту України живе за зарплату у 78122 грн. та за відшкодування за виконання депутатських зобов’язань. Також у минулому році він отримав компенсацію за проїзд (20699 грн.) та за проживання у готелі (167900 грн). Його дружина заробила 28 тисяч і отримала 11 тис. 469 грн страхових виплат.

Андрій Парубій тримає готівкою 225 тисяч гривень і 28 тис.500 доларів.

Що ще: Парубій бере активну участь у громадських рухах «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД ПІДТРИМКИ ДОБРОВОЛЬЦІВ», «ВСЕУКРАЇНСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ САМООБОРОНА МАЙДАНУ»,  «СПАДЩИНА» (ОУМ «СПАДЩИНА») та «УКРАЇНСЬКИЙ ДІМ».

Тарас Батенко: Будується у Звенигороді

taras-batenko

 

Нерухомість: Голова політради «УКРОП» має дві квартири у Львові, земельні ділянки площею 2500 кв. м і 300 кв. м у Звенигороді, що в Пустомитівському районі Львівської області. Також він задекларував, що у власності його дружини є два  об’єкти незавершеного будівництва: господарський двір у Звенигороді та квартира у Львові.

Цінних речей і дотичності до підприємництва Тарас Батенко не задекларував.

Транспорт: Тарас Батенко їздить на «Хонді Пілот» 2013 року за 354 тисячі.

Гроші: За свою роботу у Верховній Раді Батенко минулого року отримав 75476 грн., а також вказав дивіденди у розмірі 42000 грн та премію – 20 тис. 192 грн.

Тарас Батенко тримає на рахунку у «Приватбанку» 200 тисяч гривень, а готівкою майже мільйон – 985 тисяч гривень.

Що ще: Тарас Батенко є учасником благодійної організації «Благодійний фонд Тараса Батенка»

Оксана Сироїд: Надає перевагу «зеленим»

siroyidНерухомість: Віце-спікер Верховної Ради задекларувала лише одну квартиру у Києві площею 76 кв.м.

Цінного майна, на кшталт, дороговартісних італійських шуб, у неї немає. Також відсутні у віце-спікера і причетність до бізнесу.

Транспорт: О. Сироїд кермує «SUZUKI GRAND VITARA» 2006 року вартістю 180 тисяч гривень.

Кошти: Минулого року Сироїд заробила у парламенті 80202 грн. Також отримала 6 тисяч грн. гонорару Міжнародному інституті менеджменту у Києві, де читає лекції. У іншому місці праці –  Національному університеті “Києво-Могилянська Академія” (НаУКМА)- вона отримала зарплатню 1545 грн. Також їй компенсувала держава вартість проїзду (12946 грн) та проживання у готелі (2117 грн). Разом з тим, у «ОТП Банку» віце-спікер парламенту отримала 153671 грн кредитної лінії в 2015 році (Кредитний ліміт на картковому рахунку).

В «ОТП Банку» Оксана Сироїд тримає 4 тис. 539 грн., а у «Приватбанку» 1250 грн. Готівкових коштів вона задекларувала 32 тис. доларів.

Що ще: У Оксани Сироїд є три авторських права на підручники.  Також вона вказала, що чемно сплачує використані кредитні кошти «ОТП Банку».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *