ОСТАННІ НОВИНИ

10 шкіл фіналістів проекту Friendly school

|

Конкурсне журі обрало ТОП-10 проектів, які пройшли у фінал Friendly School для своєї школи, повідомили Львівському порталу у відділі промоції міста Львівської міської ради.

137

Friendly School – це унікальний для України проект. Тому що, лише у Львові учні львівських шкіл мають можливість реалізувати ідеї, які вони хочуть бачити у своїх школах.

Цього року було дуже багато заявок з інших міст України. Але лише львівські школи отримали таку можливість.

Цьогоріч на конкурсі розглядалося 28 різних проектів, відповідно від 28-ми шкіл міста. До фіналу увійшло 10 і вони впродовж 10 днів пройдуть цикл тренінгів, які націлені на доопрацювання їхніх проектів. Після цього вони матимуть можливість зробити презентацію своїх проектів перед конкурсним журі 25 листопада і 1 грудня, за результатами голосування журі, буде вибрано ТОП-3 найкращих переможці, які будуть профінансовані з бюджету»,- зазначила координатор проекту Христина Мартиняк.

З 2 листопада усі учасники команд із ТОП-10 шкіл пройдуть тренінги для покращення своїх проектів. Теми: проектний менеджмент, дизайн, архітектура, мотивація та інші.

«Тренінги на різноманітні теми: маркетинг, менеджмент, мотивація, дизайн, міжнародні можливості для учнів – і це все зможуть прослухати діти. Лекції проводитимуться в iHUB, що на вул. Замкненій, 9, о 18:00 год. і на ці лекції будуть приходити учні, які брали участь в розробці проекту своєї школи», – додала Христина Мартиняк.

Після проходження тренінгів учні матимуть змогу доопрацювати свої проекти та зробити їхню презентацію вкінці листопада. І вже у грудні журі вибере ТОП-3 переможців, які будуть профінансовані.

ТОП-10 проектів:

  1. Green Dream — школа «Євшан» – це еко-зона відпочинку серед бетонних стін без жодних гаджетів та Wi-Fi, лише живе спілкування1
  2. Міні футбольне поле — ЛУПГ — облаштування міні-футбольного поля на подвір’ї ЛУПГ.
  3. Шкільна екосистема — СЗШ №23 — облаштування шкільного саду, городу, створення квітника, залучивши до цього учнів, батьків, вчителів та мешканців мікрорайону.
  4. Створення рекреаційного простору початкової школи ЗСШ «Лідер» — облаштування коридору 3 поверху школи розмістивши там відпочинкову та читальну зони, зону Wі-Fі, еко-зону та спортивний куточок.
  5. Friendly Relax Room 100 — СЗШ № 100 — організація у школі кімнати для згуртування учнівського колективу та відчуття власного куточку, як вчительська у вчителів з м’якими кріслами, зарядними пристроями, розетками, wi-fi, кулером для води та інші.
  6. Стоп — смартфон, привіт — здоров’я — ЛЗ школа-інтернат №2 — створення на території школи тренажерного майданчика, на якому діти зможуть тренувати м’язи, загартовувати тіло та розвивати свою силу волі.
  7. Затишна школа — СЗШ №32 — створення куточків відпочинку, розмістивши у шкільних коридорах лавки або дивани для активного спілкування, веселого і пізнавальному дозвілля у неформальній обстановці.
  8. Літня сцена з зоною для відпочинку на подвір’ї музичної школи — Львівська державна музична школа №4 – облаштування шкільного подвір`я для проведення учнівських концертів.
  9. Сходинки до знань — ССЗШ з поглибленим вивченням англійської мови №45 м. Львова – ідея прикрасити сходи правилами, таблицями, схемами. Кольорове виконання такої ідеї допомогло б учням школи легко запам’ятовувати правила і полегшило б навчання.
  10. Велоспорт — це круто! — НВК «Школа-ліцей “ОРІЯНА”» – облаштування вело-простору біля школи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *