ОСТАННІ НОВИНИ

Затримали групу шахраїв, які вимагали 10 тисяч доларів за роботу в НАБУ

|

Учора листопада Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами САП викрили групу з трьох осіб, які за винагороду у розмірі 10 тис. дол. США (близько 260 тис. грн), вводячи в оману, обіцяли кандидату на посаду детектива Бюро сприяння у працевлаштуванні. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі НАБУ.

злодій

Троє зловмисників затримані в момент отримання частини неправомірної вигоди – 4 тис. дол. США. Один із них видавав себе за співробітника НАБУ, використовуючи псевдопосвідчення працівника Бюро.

У вересні 2016 року до НАБУ звернувся один із кандидатів на посаду детектива з заявою про вимагання коштів за винесення позитивного рішення про працевлаштування. За даним фактом Управління внутрішнього контролю НАБУ відкрило кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»).

Під час обшуку в машині зловмисників виявлено близько десятка резюме осіб, яким пропонувалося працевлаштування в інших правоохоронних органах, а також документ (посвідчення) члена однієї з громадських організацій із співзвучною з НАБУ назвою. Саме такі документи використовували зловмисники, аби переконати кандидатів на посади у тому, що вони буцім-то можуть вплинути на рішення конкурсної комісії.

Особи затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають першочергові слідчі дії та вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *