ОСТАННІ НОВИНИ

У прокуратурі області стурбовані динамікою зростання ДТП

|

Прокуратура Львівської області стурбована динамікою зростання дорожньо-транспортних пригод, у тому числі – зі смертельними наслідками, вчинених на автошляхах Львівщини цього року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

dtp

Органами поліції зареєстровано уже більше 1800 кримінальних проваджень за фактами ДТП, що на 26% більше ніж за аналогічний період минулого року. Із них – 265 аварій, в яких загинули чи отримали тяжкі тілесні ушкодження понад 300 осіб. На цей час триває досудове розслідування у 120 кримінальних провадженнях вказаної категорії. Лише впродовж вересня-жовтня цього року на дорогах області скоєно 481 ДТП, у яких загинули 63 особи. У той же час за аналогічні два місяці минулого року трапилось 379 таких аварії, внаслідок яких померло понад 70 осіб.

Однією з поширених причин скоєння ДТП є перевищення безпечної швидкості руху, керування транспортним засобом у нетверезому стані. До прикладу, цьогоріч трапилось уже 630 ДТП за участю водіїв, які перебували в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, тоді як за весь 2015 рік здійснено 522 таких ДТП.

Вказані дані свідчать про вкрай низький рівень попередження з боку працівників поліції порушень правил дорожнього руху  України водіями транспортних засобів.

Крім цього, незадовільним є розслідування за фактами ДТП. Так, між слідчими та працівниками патрульної поліції відсутня взаємодія щодо проведення першочергових слідчих дій, що призводить до втрати інформації та унеможливлює встановлення істини у кримінальному провадженні. Прокуратура наполягає – правоохоронцям необхідно розробити та реалізувати нові підходи для вирішення проблеми зі зростанням в області правопорушень у сфері безпеки руху.

Водночас, про критичний стан попередження ДТП прокуратурою поінформовано голову Львівської обласної державної адміністрації для здійснення у межах повноважень додержанням правил технічної експлуатації транспорту та дорожнього руху, голову Львівської обласної ради – з метою вивчити питання забезпечення фінансування управління патрульної поліції у місті Львові, зокрема, закупівлі пристроїв для автоматичного візуального контролю руху, радіостанцій, обладнання для екіпажів та стаціонарних постів дорожньо – патрульної служби тощо.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *