ОСТАННІ НОВИНИ

Львів не потрапив до десятки найдемократичніших міст України

|

Український незалежний центр політичних досліджень склав рейтинг демократичності міст України. Згідно цього дослідження Львів посідає 18 місце, передає кореспондент Львівського порталу.

1

«У рамках дослідження ми проаналізували більше 700 нормативних документів у 48 міських радах – документи, які регулюють роботу міських рад, механізми місцевої демократії, прозорість та відкритість місцевої влади. У результаті маємо рейтинг найбільш демократичних міст України, де найкраще запроваджено стандарти демократичного управління», – зазначив один з авторів дослідження Іван Лукеря.

Перша п’ятірка демократичних міст виглядає так:

  1. Чернівці
  2. Чернігів
  3. Івано-Франківськ
  4. Суми
  5. Краматорськ

Зазначимо, що під час складанні Індексу автори керувалися нормативним регулювання – аналізували те, що записано у офіційних документах (регламентах, положеннях, статутах).

У категорії «Регламент міських рад» Львів має середні показники та розташовується на 16 місці. Положення про постійні депутатські комісії набрало лише 15%, відтак опустило Львів до групи «жахливий». Регламент виконкому Львова на рівні з Ізюмом та Слов’янськом і має лише 22%. Середнім показником у Львові є статут територіальної громади і як 11 міст заслужив на 57%. Громадські слухання міста потрапили до категорії «жахливих», адже отримали лише 13%. А от місцеві ініціативи заслужили 50%. У Львові також низький рівень загальних зборів – 25%. Електронні петиції мають середні показники (73%). Львів лідирує серед міст, які запустили громадський бюджет участі, набравши аж 80%. А от звітування міських голів та депутатів опустило Львів на дно (9%). Консультації з громадськістю та громадська експертиза у Львові є заблокованими, тому взагалі не потрапили до рейтингу. Помічники-консультанти Львова набрали 83%.

Повні результати звіту Індекс демократичності міст та методологію дослідження можна прочитати за посиланням. Публікація цього звіту стала можлива завдяки підтримці Американського народу через Агентство США з Міжнародного розвитку (USAID).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *