ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти навели лад на могилах українських вояків УПА в Варшаві

|

Днями у  польській столиці на православному цвинтарі у варшавській дільниці Воля  активісти української громади спільно із представниками Посольства України, апарату військових аташе та військовослужбовцями ЗС України, які навчаються на курсах англійської мови у Академії військового мистецтва Республіки Польща, провели впорядкування могил воїнів УНР. Про це Львівському порталу повідомили медіа-центрі МОУ у Львові.

1

«Наш обов’язок – зберегти пам’ять про співвітчизників, воїнів-українців, які боролись не лише за незалежність власної країни, але й допомагали іншим націям оборонятись від загарбників. Дізнавшись, що об’єднання етнічних українців та представники нашого посольства збираються провести таку акцію, ми долучилися до цієї ініціативи. Прибрали опале листя, поклали свіжі квіти та запалили свічки пам’яті», – зазначив старший групи українських слухачів  Академії військового мистецтва Республіки Польща полковник Олег Ясінський.

2

Зі слів представників української громади, крім столиці Польщі, такі могили є у Александрові Куявськму, у Пикуличах біля Пермишля, Люблині, Кракові, у містах Ланцут, Каліш, Каліш-Щипіорно, Демблін, у місцевості Плоцічно біля Сувалк, у Піотркові Трибунальському, Тухолі, Сосновці тощо. У багатьох із тих місцевостей сьогодні навчаються, працюють та проживають українці, які дбають про культурний та історичний спадок свого народу.
3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *