ОСТАННІ НОВИНИ

У Раді зареєстрували законопроект про маркування товарів з російською «пропискою»

|

Частина депутатів Верховної Ради вимагає обовязкове маркування російської продукції.
Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомила прес-секретар партії «УКРОП» Євгенія Кравчук.

rosiski-tovari

Так, у Верховній Раді зареєстрований проект закону, яким пропонується зобов’язати підприємців маркувати продукцію російського походження (# 5326).

«Сьогодні ми внесли додатковий законопроект, який передбачає обов’язкове маркування усієї продукції країни-агресора і жорсткі санкції щодо порушників відповідної вимоги», – заявив депутатВіталій Купрій.

За його словами, документом передбачені не лише штрафи, але й конфіскація продукції та виручки підприємців, які реалізують російські товари, не інформуючи про це споживачів. Крім того, автори законопроекту наполягають на необхідності зобов’язати представників російського бізнесу в Україні розміщувати поруч з власними вивісками та логотипами напис «Це контролюється країною-агресором». Окремого маркування потребує й реклама російської продукції, яка розміщується на будь-яких носіях інформації – брошурах, білбордах чи в ЗМІ, наголосив Віталій Купрій.

«Всюди має бути маркування. Якщо це друковані засоби – не менше 10% від загальної площі реклами. Відповідно, телевізійна та радіореклама мають закінчуватися інформуванням про походження товару чи власника бізнесу», – додав нардеп.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *