ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура взяла під свій контроль організацію харчування дітей у навчальних закладах

|

Прокуратурою взято на контроль стан організації харчування дітей у навчальних закладах Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

photoПрокурорами на Львівщині оскаржено низку рішень органів влади та місцевого самоврядування, які суперечать вимогам Законів України «Про охорону дитинства», «Про загальну середню освіту», «Про дошкільну освіту», у частині питання забезпечення безкоштовним харчуванням пільгових категорій дітей у навчальних та дошкільних навчальних закладах.

Зокрема, за позовом Самбірської місцевої прокуратури судом скасовано протиправне рішення Дублянської селищної ради про встановлення в одному з дошкільних навчальних закладів вартості трьохразового харчування для однієї дитини на день з врахуванням ПДВ – 18 грн, з яких 40 % оплачують батьки, а 60 % – місцевий бюджет селищної ради. При цьому, цим рішенням визначено, що батьки дітей, які не є жителями Дублянської громади, повинні сплачувати за таке харчування 100% суми.

Також, Самбірською місцевою прокуратурою оскаржено рішення Турківської міської ради про встановлення плати для батьків за перебування дітей у комунальних дошкільних навчальних закладах міської ради. Підставою для прокурорського втручання стали порушення посадовцями норм Закону України «Про дошкільну освіту», зокрема, незабезпечення безкоштовним харчування 37 дітей із малозабезпечених сімей. На цей час позов перебуває на розгляді в суді.

Окрім того, прокурорами встановлено факти використання приміщень їдалень навчальних закладів без відповідних договорів оренди, укладення договорів купівлі-продажу продуктів харчування з порушенням вимог Закону України «Про державні закупівлі» тощо.

Як наслідок, керівниками Радехівської, Дрогобицької та Золочівської місцевих прокуратур зареєстровано 3 кримінальні провадження.

Зважаючи, що органи прокуратури не здійснюють функції так званого «загального нагляду», прокуратура Львівської області звертається до громадськості з проханням повідомляти про відомі факти порушення вимог чинного законодавства у сфері харчування дітей для відповідного реагування.

Фото: kyiv.ridna.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *