ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перевірили стан доріг та їхню готовність до зими

|

На Львівщині з 2 до 23 жовтня проходив осінній комісійний огляд вулично-дорожньої мережі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

do1

Під час огляду працівники Головного управління Національної поліції України у Львівській області, Служби автомобільних доріг у Львівській області та інших підприємств дослідили вулично-дорожню мережу області, перевірили готовність до утримання її у зимовий період, готовність спеціальної та снігоприбиральної техніки, наявність розхідних матеріалів.

Як показали результати обстежень, якщо на міжнародних, національних та регіональних автодорогах державного значення заходи по ліквідації ямковості впроваджувались, то на територіальних автодорогах державного значення та дорогах місцевого значення дорожніми організаціями протягом року ямковість взагалі не ліквідовувалась.

Такий стан призвів до того, що більшість місцевих доріг стали «непроїзними». Найгірший стан по таких автодорогах зафіксовано:

–  Р-40 Рава-Руська – Яворів – Судова Вишня;

–  Т-14-19 Миколаїв – Жидачів – Калуш;

–  Т-14-24 Сколе-Славське;

–  Т-14-25 Миколаїв – Городок – Жовква – Кам’янка-Бузька – Бібрка;

–  Т-18-06 Рівне – Млинів – Берестечко – Буськ – Перемишляни, у межах Буського та Перемишлянського районів;

– О140203 Буське – Вузлове;

– О140901 Розділ – Жирова на ділянці Розділ – Новий Розділ – Ходорів;

– О141003 Мостиська – Краковець;

–  С141714 Тершів – Лаврів – Грозьово, на території Старосамбірського району.

Разом із тим, як показали результати обстежень, на значній кількості автомобільних доріг загального користування не поновлено горизонтальну дорожню розмітку. незадовільним є стан із підготовкою до експлуатації у зимових умовах вулиць населених пунктів, що обслуговуються комунальними організаціями.

Покриття проїзної частини вулиць населених пунктів уражені ямковістю, напливами та колійністю, яку ніхто не ліквідовує, відсутні дорожні знаки, решітки дощоприймачів та люків оглядових колодязів, пошкоджені направляючі пішохідні огородження. Такий стан справ виявлено на деяких вулицях у містах: Мостиська, Самбір, Дрогобич, Жовква, Рава-Руська, Новояворівськ, Старий Самбір та Пустомити.

У ході перевірки готовності до осінньо-зимового періоду керівникам підрозділів Служби автомобільних доріг у Львівській області, ДП «Львівський облавтодор» та комунальних організацій видано 20 обов’язкових до виконання приписів щодо усунення виявлених недоліків.

До адміністративної відповідальності за незадовільне утримання вулично-дорожньої мережі притягнуто 20 посадових осіб, з них 15 керівників дорожніх та 5 керівників комунальних організацій.

Фото: Стик

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *