ОСТАННІ НОВИНИ

У селищі на Львівщині встановили камери, щоб слідкувати за порядком у лісі

|

У селищі Івано-Франкове, що на Львівщині, встановили систему відеоспостереження, яка в онлайн-режимі має виявляти виникнення пожеж на прилеглих до селища лісових ділянках, що мають природоохоронний статус. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

lis

Онлайн-трансляція ведеться з трьох відеокамер. Площа огляду становить близько 3 тисяч гектарів.

“Для встановлення системи відеоспостереження обрали купол церкви Святого Володимира. У поле зору камер потрапляють ділянки лісу з особливим природоохоронним статусом заповідника “Розточчя”, Яворівського національного парку, прилеглі лісові масиви Стардчівського навчально-виробничого комбінату, а також каскад ставків, через які проходить міграція водоплавних птахів”, – розповів директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник.

За його словами, унікальність Івано-Франкового в тому, що селище оточене зі всіх сторін неймовірними природоохоронними об’єктами – національним парком та заповідником. Проте внаслідок рекордно високих температур, що спостерігаються протягом останніх років влітку, частота загорянь сухої трави на цих територіях значно зросла, що приносить місцевим мешканцям багато незручностей та проблем, в тому числі із здоров’ям. Цей проект покликаний попередити лісові та болотяні пожежі з одного боку, з іншого – допомогти у виявленні та вчасному гасінні пожеж.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *