ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді обіцяють, що новий трамвай «летітиме» на Сихів за 25 хвилин

|

У ЛКП «Львівелектротранс» уже підготували розклад нового трамвайного маршруту, який з’єднає сихівський житловий мікрорайон із площею Соборною. Як розповів Володимир Забавський, який відповідальний за складання розкладу, за існуючої дорожньої ситуації трамвай із Сихова до Соборної буде їхати приблизно 23 – 25 хвилин. Прогнозується, що від вулиці Вернадського до Академії Мистецтв трамвай їхатиме лише 16 хв, проходячи більше 5 км траси. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

tramvay

«Відповідно до даних GPS-моніторингу руху трамваїв, ми запланували 10 хв. на доїзд від Академії Мистецтв до Соборної. А це не дуже добре, адже мала швидкість руху робить використання нових трамваїв неефективним з економічної точки зору, адже на Сихові мешкає понад 100 тис. львів`ян», – розповідає Володимир Забавський..

Саме тому ЛКП “Львівелектротранс” подало на розгляд міської комісії з безпеки дорожнього руху ряд пропозицій з покращення організації дорожнього руху на вулиці Івана Франка. Зокрема, пропонується вздовж непарної сторони вулиці Івана Франка організувати виділену смугу для руху громадського транспорту від площі Івана Франка до вулиці Костя Левицького, адже трамвайна колія на цій ділянці розташована вздовж тротуару. Окрім цього, пропонується відокремити трамвайну і автобусну зупинку “вул. Шухевича”.

«Зупинка “вул. Шухевича” знаходиться в найвужчому місці вулиці Івана Франка, – розповідає інженер з впровадження нової техніки та технології Дмитро Янківський. – За даними GPS-моніторингу, ми бачимо, що на цій зупинці трамваї та автобуси взаємно блокують свій рух, через що на перехресті вулиці Івана Франка та Костя Левицького постійно погіршуються умови руху і “хвіст” затору іноді сягає вулиці Зеленої. Тому ми запропонували перенести зупинку автобусів на площу Соборну за перехрестя із вулицею Пекарською. В цьому місці вулиця має чотири смуги руху, тому крайню праву може займати автобус, а трамвай, який рухається по центру зможе його безперешкодно об`їхати».

Також “Львівелектротранс” запропонував запровадити пріоритет для трамвая на світлофорах на перехресті вулиць Івана Франка та Стрийської, а також Франка, Костя Левицького та Князя Романа.

Завдяки цим заходам планується скоротити час руху трамвая із Сихова до центру.

Як відомо, довжина колії на Сихів – 11,5 км у обидві сторони. Тендер на виконання робіт виграла компанія «Онур». З Сихова до центру трамваєм можна буде дістатися за 25-30 хвилин.

Варто також нагадати, що будівництво трамвайної колії на Сихів стартувало у 2008 році. Реалізація одіозного проекту, постійно супроводжується скандалами, і великими вкладанням коштів.

Головними протеже будівництва є міський голова Львова Андрій Садовий.

Фото: Vgorode.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *