ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ взялася за кримських «зрадників у мантії»

|

Управлінням з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування у кримінальних провадженнях стосовно п’яти колишніх суддів судів АР Крим «зрадників у мантії» та сторонам захисту надано доступ до матеріалів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГПУ.

суд

Так, 27 жовтня відповідно до ч. 1 ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» обвинувальні акти стосовно 5 осіб направлено до Апеляційного суду м. Києва для визначення підсудності.

Вказаним обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що слідчим відділом управління з питань представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії злочинності та корупції на тимчасово окупованій території півострова Крим Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом вчинення суддями судів АР Крим та міста Севастополя злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада, тобто надання іноземній державі та її представникам допомоги у проведенні підривної діяльності проти України).

Зокрема, встановлено, що вказані судді всупереч вимогам законодавства України, порушуючи Присягу судді, після анексії Російською Федерацією півострова Крим із березня 2014 року почали здійснювати «правосуддя» у так званих судах Республіки Крим та протиправно приймати судові рішення. У листопаді – грудні 2014 року вони відповідно до указів Президента країни-агресора «Про призначення суддів федеральних судів» перейшли на службу до цих незаконно створених судів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *