ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде головний біговий старт Західної України – Grand Prix Lviv Half Marathon

|

У Львові 6 листопада центральними вулицями міста відбуватиметься грандіозний біговий старт Західної України – Grand Prix Lviv Half Marathon 2016, про це сьогодні на прес-конференції повідомили організатори події, передає кореспондент Львівського порталу.

lviv_halfmarathon-02-1

Як розповідає заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, така спортивна подія є важливою для міста тому що пропагуватиме здоровий спосіб серед львів’ян та гостей міста.

«Незабаром у Львові відбудеться одна з важливих спортивних подій міста, яка стала  трендом в світі, Європі і тепер в Україні. Кілька тисяч учасників 6 листопада візьмуть участь у головному біговому старті Львова. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь, оскільки здоровий спосіб життя є важливим для кожної людини. Також хочу зазначити, що в марафоні візьме участь багато відомих людей, тому буде дуже цікаво», – розповів він.

За словами генерального менеджера «Run Ukraine» Дмитра Чернецького, півмарафон дасть можливість місту стати частиною всеукраїнської ліги та привернути увагу багатьох туристів Львова.

«Цей півмарафон у Львові відбувається вперше і ми хочемо, щоб він став традиційним для міста. Сьогодні біг стає трендом і львівський марафон – це частина ліги, яка зараз відбувається по всій Україні. Вона розпочалася ще в квітні місяці в Києві і вже відбулися такі події в Дніпрі, Одесі і завершальний етап цієї ліги відбувається саме у Львові. Ми обрали це місто тому що воно має досить гарні преференції, оскільки є туристичним. Ця подія може якраз залучати та зацікавити багатьох туристів. Марафон дасть можливість вийти на старт людям різних соціальних верств. Це співаки, артисти, політики, вчителі, лікарі, журналісти тощо. Дуже хочеться, щоб такі спортивні події додали якісь свої нотки Львову», – зазначив він.

«У цьому марафоні візьме участь 1400 бігунів з різних країн світу. Програма подій включає в себе чотири забіги на різні дистанції серед дорослих: два, п’ять, десять і 21 кілометри та три дистанції серед дітей: 100, 500, 100 метрів. Переможців ми будемо визначати серед аматорів та професіоналів. Загальний призовий фонд змагань становить 60 000 гривень», – додав він.

Також, як зазначають організатори реєстрація буде проводитися до 5 листопада. Ціна за реєстрацію залежить від дистанції на 21 км-350 гривень, 5-10 км- 250 гривень, 2 км- 150 гривень, дитячі забіги є безкоштовними, але також потрібно реєструватися напередодні.

Реєстрація на Grand Prix Lviv Half Marathon 2016: www.lvivhalfmarathon.org.

Фото: runukraine.org

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *