ОСТАННІ НОВИНИ

У львівському дитячому садочку з'явився перший «розумний» датчик

|

Дотримуватися належного рівня вологості повітря, освітленості та температури повітря у навчальних закладах стане простіше. Завдяки датчику, встановленому у приміщенні, побачити цю інформацію можна на спеціальній веб-сторінці. Перший такий пристрій вже встановили у львівському дитячому садочку №159. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

sadochok

Датчик «AirQ» допомагає визначити оптимальне середовище для перебування діток. Отримавши дані про показники в приміщенні, навчальні заклади зможуть оптимізувати свою  роботу та створити для малечі умови, аби вона могла комфортно відпочивати, навчатися та розвиватися. Розробила такий сенсор львівська IT компанія «KindGeek». Протестувати пристрій вирішили безкоштовно спільно з ГО «Наукова» у садочку №159.

Для встановлення датчика у приміщенні потрібні розетка та Wi-Fi точка. «З часом плануємо додати сонячні панельки, які будуть живити сенсор протягом дня і заряджати акумулятор, тому він стане повністю автономним», – розповідає В’ячеслав Долгов, один із розробників датчика «AirQ» компанії «KindGeek».

Максимально допустима площа  для 1 сенсора – 30 метрів квадратних, тож розробники радять встановлювати декілька пристроїв у кімнаті. Дані про вологість повітря, освітлення та температуру у приміщенні користувач зможе переглянути на спеціальній веб-сторінці.

«У планах – створити цілу систему, яка допоможе моніторити та вдосконалювати навчальні заклади. Хочемо додати сенсор СO2, тобто вуглекислого газу, та сенсор шуму, який дасть можливість моніторити, чи діти в садочку сплять насправді і впродовж якого періоду. Також у розробці IR-камери, які дадуть змогу слідкувати за малечею під час сну та давати інформацію про температуру та емоційний стан кожного», – розповів Антон Скрипник, співзасновник компанії «KindGeek».

Розробники запевняють, що пристрій абсолютно безпечний. Коштуватиме такий сенсор небагато,  хоча наразі остаточної ціни ще немає.

Фото: sadiki.in.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *