ОСТАННІ НОВИНИ

Молодь Львова закликають подаватись на конкурс проектів, щоб покращити місто

|

Цікаву, активну та ініціативну молодь запрошують спільними зусиллями розвивати і змінювати Львів. Стартувала реєстрація на конкурс молодіжних соціальних проектів «Lviv Young Project», у межах якого цьогоріч обрали вісім соціальних ідей для втілення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

molod

«Lviv Young Project» – можливість набути перший професійний досвід, самостійно вибравши тему. Команди формуються через он-лайн анкету з різних ВНЗ та різних молодіжних середовищ. Учасник вибирає тему, спільно з командою та з відповідальною особою від ЛМР розробляє та затверджує план впровадження, проходить навчання та наприкінці презентує результати перед іншими учасниками та експертами міста з різних питань.

«Спочатку ми визначаємо, до чого б могли долучитися молоді люди, узгоджуємо з нашими структурними підрозділами, що може бути пріоритетом – чи це управління ІТ, чи це управління економіки, чи освіти, чи інститут міста. Люди реєструються на певну ідею, і опісля команди знайомляться між собою. Ми запрошуємо тренерів з бізнесу, і вони вчать молодих людей менеджменту, фінансовій грамотності, частково цими знаннями ділимося і ми з міської ради. Тобто це повноцінне навчання протягом місяця, щоб можна було прописати всі кроки ідеї, правильно вибудувати меседжі, перетворити групу людей на команду», – розповідає Галина Бордун,  начальник відділу кадрів Львівської міської ради і наголошує, що абсолютно всі тематики ідей беруть з потреб міста, тому кожній команді людей, які готові змінювати і розвивати місто – дають для цього можливості.

Як розповів Олександр Кобзарев, директор Інституту міста, цьогоріч вперше стартуватиме реанімаційний пакет реформ, унікальність якого у тому, що громадські організації розробляють реформи, які першочергово потрібні для реформування нашої країни.

«Ми хочемо створити робочу групу з молодих людей, які би дослідили, що можна змінити у нашому місті, щоб воно стало кращим вже сьогодні. Йдеться про вивчення кращих практик і напрацювань. Кожне місто має свої кращі практики, і завдання такої групи – пошукати, що можна реалізувати у Львові. Ідею розробляємо у вигляді проекту, представляємо на розгляд міської ради, і в залежності від того, наскільки реально її втілити, реалізовуємо проект. Молоді фахівці отримують практичний досвід», – зазначив Олександр Кобзарев. Також він додав, що найкориснішим у цьому напрямку було б долучення політологів, міжнародників та юристів.

Зокрема, цього року Львівська міська рада обрала 8 актуальних тематик соціальних проектів:

  1. Профорієнтація школярів (проведення учням студентського дня у ВНЗ, ПТНУ; профорієнтаційні уроки у всіх школах міста, із залученням вчительського активу;     workshop для учнів у ЛМР; соціологічне опитування серед учнів);
  2. ІТ напрямок (проект покликаний показати прозорість, відкритість та доступність Львівської міської ради перед мешканцем міста у поєднанні сучасних методів поширення інформаціє та інноваційних технологій)
  3. Культура (створення та реалізація проектів для розвитку Львова – міста літератури; кінотеатр «Дзвін», як креативний прості для самореалізації та розвитку молоді; Медіатека – новий формат бібліотеки);
  4. Архітектура (концепція розміщення літніх майданчиків; 3D зонування міста; тимчасові споруди в місті; нова політика рітейлу; водний ландшафт Львова (спільно з управлінням екології);
  5. Екологія (екологічний патруль міста; парки та паркові зони (концепція розвитку);
  6. Dog friendly city (соціальна кампанія «Я – відповідальний власник собаки» «Дім для друга»; розробка типових проектів майданчиків для вигулу собак у районах зі щільною забудовою);
  7. Інститут міста(реанімаційний пакет реформ для місцевого самоврядування);
  8. Проект – власна ідея.

Відтак, запрошують до співпраці і реалізації ідей молодих людей, які мають бажання вирішувати суспільні проблеми, готові отримувати знання і працювати в командах. Зареєструватись можна до 24 листопада. Опісля, до кінця грудня триватиме відбір. Анкета розміщена на сайті міської ради, у рубриці «Перший кар’єрний крок» (підрубрика «Lviv Young Project»).

Нагадаємо, програма стажування «Перший кар’єрний крок» при Львівській міській раді з 2014 року ініціює конкурс молодіжних соціальних проектів «Lviv Young Project» з метою реалізації проектів молоді спільно з органами місцевого самоврядування задля покращення добробуту громади міста. Учасники конкурсу молодіжних проектів «Lviv Young Project» можуть втілити власну ідею, зробити вклад у розвиток міста, навчитись проектному менеджменту від А до Я, стати частиною команди, відчути персональну відповідальність.

Основним завданням «Lviv Young Project» є  перетворення групи учасників проекту на команду, яка буде мотивована для діяльності та практичного втілення ідей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *