ОСТАННІ НОВИНИ

Майбутні львівські офіцери здійснили паломництво до Гошева

|

Курсанти Національної академії сухопутних військ здійснили паломництво до Гошівської ікони Матері Божої. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

1

Участь у духовній мандрівці взяло 50 вихованців видового військового вишу, переважна більшість з яких учасники АТО. Разом із майбутніми офіцерами вирушив голова Центру військового капеланства та настоятель гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ отець Степан Сус,  а також капелан Академії брат Юрій Балух.  Відбувся захід за підтримки Центру військового капеланства ЛА УГКЦ та керівництва навчального закладу. Для самих військовослужбовців, зокрема тих, що брали участь у бойових діях на сході України, поїздка стала можливістю духовного відновлення та фізичного відпочинку.

3

Прибувши до Гошіва, курсанти разом з капеланами піднялись до василіанського монастиря на Ясній Горі, який має більш ніж 500-річну історію. Усі паломники мали добру нагоду під час екскурсії довідатись чимало цікавого про сам монастир, а головне – помолитися перед чудотворною іконою Божої Матері. Далі курсанти завітали до монастиря Різдва Пресвятої Богородиці сестер Пресвятої Родини, де мали змогу духовно збагатитись, оскільки ввечері відбулись молитовні чування та духовні розважання.

4

Наступного дня прочани разом із капеланами молились Божественну Літургію за мир в Україні, здоров’я рідних та близьких. Кожен мав можливість приступити до Святих Тайн Сповіді та Причастя.

5

Від імені паломників отець Степан подякував сестрам за їхню відкритість, за те, що вони так тепло і гостинно зустріли військових прочан та надали їм нічліг. Нагадаємо, що сестри вже не вперше радо відкривають двері свого реколекційного дому для військових паломників.

2

На завершення учасники прощі побували в Закарпатті, де відвідали замок Паланок в Мукачеві та взяли участь у екскурсії містом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *