ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий бідкається, що Львову вдвічі врізають бюджет розвитку

|

Міський голова Львова Андрій Садовий під час брифінгу зазначив, що наступного року з бюджету міста Львова понад 700 мільйонів гривень може бути скеровано на фінансування витрат, які раніше забезпечувались державою. Відтак, бюджет розвитку міста у 2017 році може бути вдвічі меншим, ніж цьогоріч. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

cfljdbq

«Щодо бюджету міста на наступний рік є багато проблем. Сьогодні я мав робочу зустріч з керівником департаменту фінансів, так виглядає, що держава хоче забрати у Львова у наступному році орієнтовно 700 млн грн. Ця сума співмірна з половиною бюджету розвитку міста Львова. Для мене це неприємна інформація, бо попередньо з прем’єр-міністром обговорювались значно менші суми. Якщо така сама динаміка по інших містах нашої держави, то я можу зрозуміти одне – децентралізація в Україні закінчилась і почалась тотальна централізація. Школи, освіта, медицина, те, що держава обіцяла максимально брати на себе, коли зменшувала частину коштів, які мають поступати до місцевих бюджетів подохідного податку. Зараз усе навпаки: сума подохідного податку, який ми маємо, є меншою, ніж була, а ще держава додає нам медицину, освіту, культурну сферу. Це не правильно. Це за результатами цього першого читання, який був у парламенті. Можливо, уряд це врахує, коли буде фіналізувати бюджет на винесення до Верховної Ради. Але перші показники, які ми отримали, мене вразили в негативному плані.

Говорити про масштабні роботи у наступному році не можу, бо цей мільярд, який залишається, це невелика сума, а об’єми надзвичайно великі, які нам потрібні. Це і площа перед залізничним вокзалом, вул Бандери, вул Шевченка, вул Замарстинівська, яку треба доробити від Гайдамацької до Липинського, це багато інших вулиць між будинками, хідники, яких треба робити у великому об’ємі. Ситуація дуже непроста.

Наразі мова йде про бюджет міста Львова на наступний рік, в якому є частина бюджету розвитку. Аналізуючи показники бюджету, який Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради, нам виходить на 700 млн грн менше у наступному році. Це дуже негативна тенденція», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Фото: DT.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *