ОСТАННІ НОВИНИ

Усі смітники у центрі Львова сховають під землю

|

У центральній частині Львова замість відкритих сміттєвих баків встановлять підземні смітники. Відповідне рішення сьогодні, 21 жовтня, погодив виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

1

Згідно із рішенням, на території Галицького району Львова запроваджується пілотний проект щодо зміни системи збору побутових відходів. Мова  йде про:

  • перехід на використання контейнерів для збору побутових відходів з наземного відкритого до наземного закритого типу контейнерів. 1.2
  • Роздільний збір побутових відходів з “ПЕТ – Скло – Папір – Змішані” змінити на “Скло – Вторсировина (папір, пластик, ПЕТ, метал) – Змішані”

Як повідомив начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець, підземні контейнери естетичніше виглядатимуть в центрі міста.

«Треба впроваджувати щось нове. Ми пропонуємо сміттєві контейнера в центральній частині міста просто сховати  під землю. Це буде дуже гарно і мило виглядати.

На майданчику буде місце, умовно, труба, де мешканець буде скидати свої пакунки з ТПВ, окремо пластикові пляшки. Приїжджатиме  велика машина, яка буде діставати цей контейнер…. Подібний досвід є в Німеччині, Чехії, Польщі», – пояснив він.

Також Ю. Голець зазначив, що таким нововведенням місто боротиметься із навалою безхатченків, які нишпорять у сміттєвих баках.

Сам проект планують почати впроваджувати вже цього року.

«Галицька районна адміністрація має провести конкурс у цьому кварталі 2016 року. Після цього почнеться реалізація за кошти інвестора. Інвестору нададуть право на вивіз сміття», – зазначив Юрій Голець.

На питання, як виглядатимуть підземні сміттєві контейнери у разі переповнення їх сміттям, посадовець відповів: «Місто робить все для того, щоб ситуація зі сміттям у Львові була стабільна. Нарікати зараз не доводиться. Служби працюють у посиленому режимі».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *