ОСТАННІ НОВИНИ

Поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі не має сенсу, - Тимчук

|

Поліцейська місія ОБСЄ на Донбасі не матиме сенсу без роззброєння всіх місцевих банд формувань. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний спротив», народний депутат Дмитро Тимчук  на своїй сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

obsye

«Більше того – вона може бути небезпечною в політичному сенсі, оскільки створить ілюзію «безпеки» в окупованих районах Донбасу, на чому наполягає Київ, але де-факто безпеки не забезпечить», – пояснив він.

Водночас Дмитро Тимчук додав: «Логіка проста: поліцейська місія може бути озброєна тільки стрілецькою зброєю, тоді як у бойовиків – бронетехніка (включаючи танки), артилерія, міномети, гранатомети і т. п. У цих умовах представники «збройної місії ОБСЄ» можуть забезпечити хіба що власний захист від місцевих п’яних голодранців, бажаючих понишпорити в кишенях європейських гостей. Але ніяк не «вирішувати проблеми» з до зубів озброєними банд формуваннями.

Тому, навіть з повним виведенням військ РФ з Донбасу (у що віриться насилу, але все ж), без роззброєння натовпів місцевих бойовиків і російських найманців ефективність «поліцейської місії» сумнівна. Але її присутність формально виконає умову Києва з безпеки – ось вам місія, а тепер, будь ласка, проводьте місцеві вибори. Правда, тепер під дулами автоматів не російських солдатів, а місцевих бойовиків і найманців. Хоча різниця, очевидно, не велика».

Як повідомляв Львівський портал, учасники Нормандської зустрічі домовилися про те, що в окупованих районах Донецької і Луганської областей буде запроваджено роботу поліцейської місії ОБСЄ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *