ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні планують створити ветеринарну поліцію

|

В Україні хочуть запровадити ветеринарну поліцію, а інфікованих свиней спалювати у пересувних комплексах. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий, передає кореспондент Львівського порталу.

veterinarna-politsiya

«Провели позачергове засідання міністерської комісії з залученням представників галузі та профільних організацій. Обговорили додаткові заходи по запобіганню поширення Африканської чуми свиней», – повідомив міністр.

За його словами під час засідання   міністерської комісії із залученням представників галузі та профільних організацій були прийняті такі ключові рішення::

1) створити мобільні бригади з представників поліції та ветеринарів, які зможуть заходити на подвір’я та перевіряти машини на постах;

2) залучити в роботу пересувні спалювальні комплекси для інфікованої свинини з метою оперативної локалізації спалахів;

3) найголовніше для допомоги галузі – забезпечити перерозподіл грошей з бюджету на виплату компенсацій.

Нагадаю, що ми готуємо законопроект про ветеринарну поліцію на кшталт італійської. Щойно він буде готовий, плануємо внести в Парламент, як першочерговий для розгляду.

Наша спільна задача – локалізація та зупинення епідемії. Наступна зустріч для фіналізації цих кроків – у п’ятницю. Тримаємо руку на пульсі!

Нагадаємо, 17 жовтня на територію костомельного заводу завезли «свіжу» партію свинячих туш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *