ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні Центр надання послуг учасникам АТО працюватиме на Пекарській

|

У Львові, на вулиці Пекарській, 41, розпочав свою роботу Міський центр надання послуг учасникам бойових дій. Сам Центр вже існує 5 місяців, але лише зараз переїхав в окреме приміщення, в якому можна отримати весь спект необхідної допомоги, передає кореспондент Львівського порталу.

6

За час роботи у Центр звернулося близько 3 тисяч учасників АТО та членів їх сімей. З них документи на отримання одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення і відпочинок дітей учасників АТО – мешканців Львова подало 1148 осіб. Інформаційні послуги щодо пільг та соціальних гарантій отримали 924 особи. Юридичні консультації було надано 1492 особам. Психологічними послугами охоплено  1098 осіб.

5

«Сьогодні – перший робочий день в цьому приміщенні. Центр вже працює 5 місяців, але спочатку він приймав відвідувачів в приміщенні Личаківської адміністрації. Приємно, що люди, які тут працюють, або пройшли зону бойових дій, або є родичами наших героїв. Це дуже важливо, тому що вони розуміють з півслова людей, які сюди заходять.

Важливо надавати всі комплексні допомоги, консультації, щоб людина, яка пройшла зону бойових дій, не бігала по різних кабінетах. Тут всі мають разом працювати, щоб максимально допомогти адаптуватися до життя і бути корисними. Дуже важливо, щоб кожен хлопець, кожен чоловік, який пройшов зону бойових дій, мав роботу, буде мати роботу, буде мати нормальну ситуацію в сім’ї, зможе нормально входити у це життя», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

4

Як розповіла в.о керівника Центру Оксана Рубай основним у роботі є охоплення соціальною роботою, інформаційними, юридичними, психологічними, а також соціально-медичними та соціально-економічними послугами. Серед завдань Центру – формування бази даних – збір та обробка інформації щодо потреб учасників АТО; залучення громадськості до проведення роботи з учасниками АТО; комунікація з органами місцевої влади, громадськими та волонтерськими організаціями щодо ефективнішого надання послуг, а також моніторинг вирішення питань учасників АТО та членів їх сімей.

1

Окрім того, Центр спільно із владою, громадськими організаціями і активістами організовує дитячо-розважальні та пізнавальні заходи, тренінги, різноманітні поїздки тощо. Зокрема, за час роботи Центру було проведено 20 заходів, в яких взяли участь 1234 особи. З них 285 учасників бойових дій, 804 дитини учасників бойових дій, 130 дружин, матерів та вдів учасників бойових дій. Також у заходах взяли участь 15 волонтерів.

«Цей Центр буде функціонувати не лише для учасників АТО, але й для членів їх родин – дружин, дітей, братів, сестер. Тому приходьте до нас, телефонуйте, і ми днадамо вас всю необхідну консультацію. Центр покликаний скомунікувати всі ресурси громади, міської влади, що учасник АТО отримав якісну й ефективну допомогу», – додала Оксана Рубай.

2

У Центрі працює 15 осіб, з них 2 психологи, 2 юрисконсульти, 7 інспекторів, 4 адмінпрацівники. Серед працівників є 5 учасників бойових дій, 3 дружини учасників бойових дій та 2 волонтери АТО.

«Найстрашніше для наших воїнів – це те, що вони принесли немалу жертву в своєму житті і можуть інколи залишитись сам на сам з проблемами, які їх можуть спіткати. Війна закінчиться, але ці рани, які залишилися у їхньому житті, будуть ще довго давати про себе знати. Тому важливо, що є такий Центр допомоги, куди воїни можуть звернутися. Тут вони будуть відчувати, що про них думають кожен день», – зауважив наястоятель храму св. Петра і Павла о. Степан Сус.

3

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *