ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбудеться Міжнародний конкурс скрипалів

|

У Львові З 21 до 30 жовтня пройде другий Міжнародний конкурс скрипалів Олега Криси. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

11112

21 жовтня на сцені Львівської обласної філармонії відбудеться урочисте відкриття скрипальських змагань.  Також у  17:00 год у фойє Львівської обласної філармонії (вул. Чайковського, 7) відбудеться прес-конференція. Участь у ній візьмуть: Сергій Подолянчук, організатор конкурсу, президент Мистецького об’єднання «Світ класичної музики»; Олег Криса, голова журі конкурсу, скрипаль, викладач (США); Сюзанна Фіоруччі, начальник відділу Кондитерських виробів Nestlé в Україні та Молдові.

Вперше конкурс Олега Криси відбувався у 2013 році з ініціативи Мистецького об’єднання «Світ класичної музики». Президент об’єднання Серій Подолянчук зазначив, що мета конкурсу — перш за все, підтримати українську талановиту молодь та дати їй поштовх для розвитку до світового рівня майстерності. Також це і шанс представити українську музичну традицію широкому загалу. Організатор підкреслив, що такі заходи дуже важливі для іміджу міста як культурної столиці.

Для участі у конкурсі цьогоріч до Львова приїхали понад 30 молодих віртуозів з різних країн, зокрема — з Польщі, Іспанії, Японії, Китаю, США, Південної Кореї та Франції. Оскільки конкурс Олега Криси спрямований на розвиток творчої молоді, то мінімальний вік учасників на день відкриття конкурсу повинен становити 15 років, максимальний — 29.

21 жовтня відбудеться жеребкування для визначення порядку виступів конкурсантів, а також концерт-відкриття. Змагання відбуватиметься у три тури: I тур (22-23 жовтня), ІІ тур (25-25 жовтня), ІІІ тур (28-29 жовтня). Конкурс завершиться гала-концертом, де оголосять результати та нагородять переможців. Умовами конкурсі передбачені три премії (по 20, 10 і 8 тис. євро відповідно), а також три спеціальні відзнаки (1 тис. євро).

Журі конкурсу вже вдруге очолить видатний маестро, уродженець Львівщини Олег Криса, який зараз обіймає посаду професора в престижній Істменській школі музики у Рочестері (США). Також до складу журі запрошено відомих музикантів та педагогів: Кшиштоф Якович (Польща), Сачіка Мізуно (Японія), Володимир Заранський (Україна), Юрій Мазуркевич (Канада-США), Пяйвют Меллер (Фінляндія), Едвард Зєнковскі (Австрія).

Конкурсна програма виділяється тим, що містить складні та різнопланові твори не лише світової класики, а і українських композиторів. Зокрема, в обов’язковій програмі — Соло для скрипки Мирослава Скорика та Концерт для скрипки з оркестром № 1, Ор.14 Віталія Губаренка.

Вхід на концерти у конкурсні дні – вільний.

Фото: Vgorode.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *