ОСТАННІ НОВИНИ

За 2,5 роки війни Батьківщину захищали більш ніж чверть мільйона україців

|

Президент Петро Порошенко зазначив, що 57 тисяч українських добровольців уже вступили до лав Збройних Сил України, Національної гвардії та інших підрозділів на контрактній основі задля захисту Батьківщини. А з числа мобілізованих військовослужбовців, які вже набули бойового досвіду, сформовано резерв. Про це пишуть на сайті Президента, передає кореспондент Львівського порталу.

військовий

«Лише цього року контракти підписали 57 тисяч українських добровольців. А із тих, хто вже відслужив і повернувся додому, створено оперативний резерв першої черги у складі майже 100 тисяч військовослужбовців. І вже проведено перші в історії нашої держави серйозні навчання за участю резервістів», – сказав Глава держави під час виступу на церемонії складання урочистої клятви ліцеїстами Київського військового ліцею імені Івана Богуна у Дня захисника України.

Петро Порошенко також зазначив, що за два з половиною роки у проведенні чи забезпеченні АТО взяли участь близько 280 тис. українців, із них – 266 тис. вже отримали статус учасника бойових дій. Глава держави особливо відзначив внесок кожного військового у захист незалежності та територіальної цілісності України.

«За рапортами, словами, цифрами, стрілами і позначками на карті – завжди бачу насамперед людські долі. У війні головне не гроші, не техніка, не зброя, а люди – українські воїни», – підкреслив він.

Президент зазначив, що понад десять тисяч відважних воїнів відзначені державними нагородами. Тридцяти трьом нашим українським фронтовикам присвоєно звання Героя України. Петро Порошенко повідомив, що сьогодні також матиме честь вручити високі державні нагороди українським воїнам.

Глава держави наголосив, що на прикладі таких сильних і мужніх захисників Україна може виховувати наступні покоління українців.

«Впевнений у тому, що на сьогоднішній день у нас є велика кількість подібних прикладів і ми можемо говорити, що сьогодні, у День захисника Вітчизни ми їх шануємо», – сказав Петро Порошенко.

Присутні на урочистостях хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять і 2533 військових, які віддали своє життя, обороняючи Україну від російської агресії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *