ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відстежуватимуть неправильно припарковані автівки і сваритимуть водіїв

|

ГО «За Якісний Транспорт» здійснюватиме рейди по роз’ясненню правил дорожнього руху  власникам автомобілів, які їх порушують. Окрім того, активісти хочуть зібрати фактологічну інформацію, на підставі якої вимагатимуть у мерії будувати паркінги. Про це в коментарі Львівському порталу повідомив керівник організації Святослав Товстига.

паркування автомобіля

«Десь 1,5 роки тому ми робили схожі рейди разом з працівника ДАІ, але вони акцентрувались на «розчищенні» зупинок транспортних засобів. Зараз ми трошки розширюємо аудиторію, тобто розширюємо цей рейд до роз’яснення ситуації водіям, які паркуються в центрі, в передмісті. На меті, перш за все, стоїть: зібрати дані, щоб побачити скільки транспорту паркується в центральній частині, в який саме період (п’ятниця, вихідні чи свята). Ми хочемо зробити карту загруженості міста і на підставі цього вимагати будувати парковки», – розповів Святослав Товстига.

Окрім того, учасники рейдів будуть роз’яснювати водіям-порушникам правила дорожнього руху. Як зауважив керівник ГО «За Якісний Транспорт», активісти мають на меті не покарати водія штрафом, а пояснити йому, що своїми діями він створює незручності мешканцям та комунальним службам.

«Ми будемо роз’яснювати, чому водій порушив і як мав би вчинити. Якщо будуть грубі порушення і водій категорично відмовлятиметься прибрати свій транспорт, тоді ми будемо підключати поліцію. Але це вже будуть крайні методи», – сказав активіст.

Також організатори хочуть прослідувати за існуючими паркінгами і добросовісною роботою паркувальників.

«Ми перевіримо парковки, чи паркувальники видають чек за отримані від паркінгу грошей. Я був на попередній інженерній комісії і почув там дуже цікаві дані: чомусь в нас впав показник загруженості парковок в центрі Львова, хоч вони є наспраді завантажені», – додав Святослав Товстига.

Активісти видавамуть водіям інформаційні листівки, де буде написапно що вони порушують (перелік основних правил), чому так не можна і буде вказано, де можна припаркуватись. Ініціатори рейдів хочуть показати, що у Львові є альтернативні місця, не можна поставити автомобіль або з мінімальним порушенням правил, або взагалі не порушуючи.

Додамо, що активісти шукаємо волонтерів, які хочуть долучитись до цієї кампанії. Їм потрібні люди, які будуть збирати дані впродовж декількох днів про завантаженість тої чи іншої вулиці автомобілями, про порушників правил дорожнього руху. Також, потрібні волонтерів, які б хотіли долучитись до рейдів з роз’яснювальної роботи із водіями та перевірки діючих парковок, зупинок громадського транспорту на відповідність чинному законодавству.

Всі бажаючі  можуть долучитись , попередньо зареєструвавшись відправивши контакті дані: [email protected]., або зателефонувавши за номером: 0973989565.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *