ОСТАННІ НОВИНИ

Професор з Канади розповість львів’янам, як лікувати хвороби хребта

|

Школа реабілітаційної медицини УКУ запускає серію тренінгів з фізичної терапії та ерготерапії за участю закордонних функціональних фахівців. Перший тренінг «Сучасний менеджмент поперекового болю» проведе фізичний терапевт з Канади, міжнародний навчальний координатор Школи реабілітаційної медицини Рената Роман.  Впродовж 17-19 жовтня у Львові та 21-23 жовтня у Києві вона розповість про те, як правильно лікувати проблеми з хребтом. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міської ради Львова.

1

До тренінгу запрошуються фахівці реабілітаційної медицини (фізичні терапевти/фізичні реабілітологи), лікарі та інші медичні працівники, залучені до надання реабілітаційної допомоги при поперековому болі.

Тренінг відбуватиметься у режимі «hands on», коли теорія поєднуватиметься із практичними знаннями методик та інструментів реабілітаційної медицини з отриманням слухачами практичного досвіду, який вони зможуть використовувати в у професійній сфері. Учасники тренінгу дізнаються про сучасну модель обстеження пацієнтів зі скаргами на біль в спині, діагностичні алгоритми, напрямки реабілітаційного втручання, яке застосовують фізичні терапевти Канади.

За словами академічного директора Школи реабілітаційної медицини УКУ невролога Володимира Голика, проблема в тому, що більшість пацієнтів з болями в хребті покладаються на медикаментозну допомогу у той час, коли проблему можна усунути виконанням відповідних фізичних вправ.

«Зі 100 здорових людей при проведенні томографічного дослідження хребта у 60% можна виявити дегенеративно-дистрофічні ураження міжхребцевих дисків та у 20% безсимптомні дискові грижі. Факт їх наявності при томографічному обстеженні не є підставою для здійснення медикаментозного та оперативного лікування. У більшості випадків йдеться про систему укріплення мускулатури навколо хребта відповідними фізичними вправами, які призначає фізичний терапевт. Але відповідальність за їх виконання несе сама людина», – пояснює він.

Організатори заходу зазначають, що канадський підхід до лікування поперекового болю суттєво відрізняється від досвіду фахівців пострадянського простору. Закордоном є певні регламентовані алгоритми і протоколи, відповідно до яких різні методики лікування поперекового болю фінансуються в залежності від ефективності.

Нагадаємо, нещодавно Школа реабілітаційної медицини УКУ запустила соціальний проект«Простір можливостей», у межах якого фізичні терапевти з міжнародним досвідом надаватимуть безкоштовну реабілітаційну допомогу військовослужбовцям, сім’ям військових, переселенцям та волонтерам.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *