ОСТАННІ НОВИНИ

Нацбанк вітає спробу спрощення розрахунків для мікробізнесу

|

Національний банк вітає прийняття Верховною Радою у першому читанні Законопроекту № 4117 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо лібералізації готівкових розрахунків”. Його підтримало 267 народних депутатів на голосуванні 4 жовтня цього року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-центрі НБУ.

bank1

«Прийняття цього законопроекту дасть змогу підприємцям зменшити витрати та спростити процес приймання платежів. Впровадження нового типу реєстраторів – розподілених комп’ютерно-касових систем – забезпечить збереження фіскальної інформації на центральному фіскальному сервері, що надасть змогу бізнесу використовувати в якості терміналів звичайні поширені пристрої – планшети, смартфони, ноутбуки, комп’ютери. А цифровий підпис кожного чека у свою чергу забезпечує незмінність інформації» – зазначив директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Сергій Шацький.

За словами С. Шацького, впровадження таких інноваційних змін спросить приймання платежів у готівковій та безготівковій формі як представникам роздрібних точок продажу товарів та послуг,  так і  інтернет-магазинам та іншим  представникам середнього та малого бізнесу. Суттєве зменшення витрат на фіскалізацією, а також придбання та обслуговування фіскальних пристроїв попереднього покоління матиме позитивний вплив на ринок.

«Для клієнтів малого та середнього бізнесу розрахунки стануть більш зручними, а для держави сучасний підхід до фіскалізації допоможе зробити операції з оплати товарів та послуг більш прозорими»,- наголосив  директор департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку.

«Це означає, що законом встановлено обов’язкове введення застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами малого та середнього бізнесу, яке призводить до збільшення витрат підприємців, що негативно впливає на підприємницьку активність.   Однак застосування реєстраторів розрахункових операцій малим та середнім бізнесом є необхідною умовою детінізації ринку, легалізації фактичних доходів підприємців та сплати податків до бюджету у повному обсязі. Для того щоб  знизить рівень напруги серед підприємницької спільноти, знизити витрати на придбання реєстраторів розрахункових операцій та створити передумови для демонополізації ринку реєстраторів розрахункових операцій даним законопроектом введено новий тип реєстраторів», – йдеться у супровідних документах до законопроекту.

Фото: www.kievtown.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *