ОСТАННІ НОВИНИ

Як мешканцям Львівщини захистити себе від грипу та ГРВІ: поради головного епідеміолога області

|

Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко дала у коментарі Львівському порталу декілька порад мешканцям області, які допоможуть уникнути ГРВІ.

1

«Рекомендації у мене найпростіші. Насамперед слід дотримуватися температури комфорту, тобто одягатися треба по погоді, завше дивитися на термометр перед тим, як виходити на вулицю, а не довіряти оманливому сонечку. Людині має бути ні жарко, ні холодно: якщо вона переохолодиться, є ймовірність, що активізується вся умовна патогенна флора, яка є в організмі, а якщо навпаки перегріється, а потім різко вистудиться, то це теж буде сприяючим фактом для виникнення різноманітних захворювань», – розповіла вона.

Також вона закликала мешканців Львівщини, які вже чуються погано, не йти на роботу і лікуватися вдома: «Основне, що треба виконувати: якщо вже захворів, то сиди в хаті».

Окрім цього Наталія Тімко наголосила, що варто вживати вітамінізовану їжу і, взагалі, раціонально харчуватися, також можна загартовуватися.

«І ще одне, те що радимо завжди: люди мають запастися якимись назальними індиферентними спреями і промивати свою носоглотку хоча б раз в годину. Так, якщо вірус і попаде в носоглотку, то водичкою він змиється і не встигне зробити свій патогенний вплив на наш організм», – зазначила головний епідеміолог області.

Водночас Наталія Тімко резюмувала: «Якщо дотримуватися всіх цих речей і вакцинуватися, то ми б мали значно меншу кількість хворих».

Як повідомляв Львівський портал, через погіршення погодних умов на Львівщині побільшало хворих на ГРВІ.

Фото: vrda.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *