ОСТАННІ НОВИНИ

У Старому Самборі відкрили другу чергу потужної вітроелектростанції

|

У п’ятницю, 7 жовтня, у м. Старий Самбір відбулося офіційне відкриття другої черги найпотужнішої в Українських Карпатах вітроелектростанції «Старий Самбір-1». Висота однієї вітроустановки – 119 м, довжина – 56 м. Гарантійний термін роботи – 20 років. Загальна вартість проекту – 20,5 млн євро. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

1

«Відкриття другої черги цієї вітроелектростанції сьогодні є знаковою подією не лише для Львівщини, а й для усієї України. Адже це суттєвий крок на шляху до енергетичної незалежності нашої держави. Завдяки реалізації цього проекту у нашому регіоні ми маємо можливість налагодити виробництво екологічно чистого виду енергії, який сприятиме створенню альтернативи російським джерелам енергії. Також важливим фактором є те, що завдяки таким проектам, із реалізацією яких допомагає ЄС, можемо покращити добробут мешканців регіону, зокрема збільшити кількість робочих місць. Також приємно спостерігати за результатами плідної співпраці інвесторів, влади та громади», – наголосив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

2

За словами Олега Синютки, на сьогодні співпраця із інвесторами дає змогу кожного тижня відкривати нове виробництво. Зокрема упродовж наступних 2 тижнів планують запуск нової лінії фруктосховища у Бродівському районі та відкриття молокозаводу у Турківському районі.

Варто зазначити, що відкриття першої черги ВЕС (дві вітроустановки одиничною потужністю 3,30 МВт) відбулось у лютому 2015 року. Вона була приєднана до Об’єднаної енергосистеми України. За 2015 р. перша черга ВЕС виробила 15 млн кіловат годин електричної енергії.

3

Упродовж 2016 року велось будівництво другої черги ВЕС “Старий Самбір-1”, що завершилось у серпні 2016р. На сьогодні станцію готують до включення в енергосистему України. У складі другої черги ВЕС “Старий Самбір-1” змонтували також дві вітротурбіни. Після включення другої черги загальна потужність ВЕС “Старий Самбір-1” становитиме 13,20 МВт, річне виробництво електричної енергії – біля 36,0 млн кВт годин.

4

Таким чином, завершено будівництво енергетичного об’єкту – вітроелектростанції “Старий Самбір-1”, яка працюватиме повним комплектом обладнання – чотирма новітніми сучасними високоефективними вітротурбінами.

Зазначимо, ВЕС “Старий Самбір-1” (потужністю 13,2 МВт) реалізується спільно з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку (ЄБРР) та фондом чистих технологій Світового Банку (СБ).

5

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *