ОСТАННІ НОВИНИ

Консультативна місія ЄС сподівається на активну співпрацю з СБУ Львівщини

|

Консультативна місія Європейського Союзу в Україні вперше проводить у Львові регіональний тренінг з дотримання прав людини для співробітників СБУ, ставши першою міжнародною організацією, що запровадила практику подібних навчань для відомства. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

k

«Дотримання прав людини Службою безпеки під час збору оперативної інформації та слідства є ключовим елементом плідної міжнародної співпраці з європейськими без пековими відомствами. Ми сподіваємося, що СБУ стане надійним партнером в процесі обміну інформацією, дотримуючись стандартів захисту прав людини та приватної інформації», – сказав голова КМЄС  Кястутіс Ланчінскас.

І наголосив, що це досить таки історична подія. «Вперше міжнародна організація спільно з СБУ організовує такий захід, присвячений дотриманню прав людини», – пояснив Кястутіс Ланчінскас.

Своєю чергою начальник Управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук зауважив, що ці тренінги є початком реалізації стратегічного співробітництва: «Маємо сподівання і тверде переконання, що цей захід є початком практичної реалізації стратегічного співробітництва між Управлінням СБУ у Львівській області і Консультативною місією Європейського Союзу в Україні».

«Права людини – наріжний камінь в діяльності кожної спеціальної служби. Адже наше завдання – забезпечити державну безпеку, захистити національні інтереси у найбільш критичних галузях. Реалізація цього завдання вимагає від спецслужби вжиття цілого комплексу спеціальних заходів, значна частина яких передбачає тимчасове обмеження прав людини у випадках, визначених чинним законодавством. І саме тут ми не повинні допустити порушення цих прав», – зазначив він.

Додамо, що в тренінгах КМСЄ, що відбулися цього тижня, взяли участь 26 співробітників львівського, волинського, закарпатського, івано-франківського, тернопільського, чернівецького та рівненського управлінь СБУ. Проведення аналогічних програм щодо дотримання прав людини заплановано також в Харкові та Одесі.Також варто зазначити, що тренінги – лише частина підтримки, яку КМЄС надає СБУ, зокрема, місія долучилася до опрацювання річного звіту СБУ та Концепції реформування СБУ.

Фото: euam-ukraine.eu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *