ОСТАННІ НОВИНИ

На яких вулицях Львова встановлені камери спостереження

|

На вулиці Зеленій, 9 працює Центр безпеки міста. Нещодавно тут провели ремонтні роботи та відкрили новий кабінет, площею близько 40 кв м, де й опрацьовують зображення з понад 120 камер відеоспостереження, встановлених по місту. Загалом до кінця року мають встановити ще 20 камер, а плани до 2020 року – 1500 відеокамер по місту. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

центр безпеки міста

«Ми живемо у воюючій країні. Львів має бути безпечним містом завжди. У нас створений Центр безпеки міста. Станом на 2020 рік у Львові має бути встановлено орієнтовно 1,5 тис камер, всі ці камери мають бути «розумні», вони мають зчитувати інформацію, аналізуючи навіть малий предмет, який хтось залишив на будь-якій вулиці. Все місто має бути оцифроване, щоб ми могли гарантувати безпеку для мешканців», – розповів міський голова Львова Андрій Садовий.

Серед встановлених камер, 53 знаходяться в центрі міста, 8 – на території ЛКП «Збиранка», решту – у Лікарні швидкої медичної допомоги, 8-ій клінічній лікарні, Перша клінічна лікарня імені Князя Лева, а також камери СБУ та Нацполіції.

Торік ЛКП «Муніципальна дружина» отримало 5 млн грн. на купівлю та встановлення 53 відеокамер та проведення 21 км оптики. Натомість, цьогоріч підприємство отримало 3 млн грн. лише на сервер збереження та обробки камер. Решту близько 70 камер придбали за адресно виділені кошти: на лікарні, на ЛКП «Збиранка» тощо.

Як повідомляє директор ЛКП «Муніципальна дружина» Юрій Діль, в Центрі безпеки міста цілодобово працюють 2 відеодиспетчери та 1 черговий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *