ОСТАННІ НОВИНИ

Українське військо готуватимуть сухпайками нового зразка

|

Уряд одноголосно проголосував «за» та схвалив закупівлю українському війську сухпайків нового зразка. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

55

За словами міністра оборони України Степана Полторака, від початку роботи ініціативної групи й до втілення зазначених змін у життя, минуло багато часу, багато зусиль було витрачено: численні погодження із органами державної влади, роз’яснення та обґрунтування запропонованих змін.

«Хочу зазначити, що нововведення не потребують додаткового фінансування із держбюджету: на закупівлю нових сухпаїв цього року ми знайшли кошти з бюджету шляхом перерозподілу, а в пропозиціях до бюджету-2017 передбачили та врахували дану статтю витрат», – наголосив Степан Полторак.

Перш за все ці норми та технічні умови були розроблені для покращення якості харчування військовослужбовців, які перебувають в АТО та у польових умовах не мають можливості готувати гарячу їжу.

Так, цією постановою вводиться нова норма харчування №15, – добовий польовий набір продуктів з калорійністю 3500 Ккал, що є покращеною альтернативою існуючого сухпайка. Передбачена порціонна видача норми, – тобто сніданок, обід та вечеря, до яких додатково видається бутильована вода – 0,5 л на кожен раціон. Окрім того, задокументовано посилений раціон для учасників АТО, в якому калорійність збільшено на 600 Ккал.

Із нововведень – включення до раціону сухофруктів, шоколаду, кави, смачних перших та других страв. Вперше використовується ретор-пакет та безполуменевий нагрівач їжі. Завдяки новим технологіям пакування, військовослужбовці отримують можливість харчуватися першими та другими стравами без використання термічної обробки.

«Уже невдовзі Міністерство оборони розпочне закупівлі даних сухпайків», – зазначив генерал армії України Степан Полторак.

Міністр оборони України висловив вдячність Уряду за чітку позицію та допомогу в реалізації реформування забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *